Konut Haberleri
11 Eki 2014 16:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:58

İşte mezar işte fiyat!

İstanbul'da merkezde, deniz manzaralı veya ünlü bir isme komşu konumda olan mezarların fiyatları residence dairelerle yarışıyor..

İşte mezar işte fiyat!
Akşam'dan Şenay Köşdere'nin haberine göre, İstanbul’un en pahalı lokasyonları sanılanın aksine lüks residence projeleirnin yükseldiği semtler değil,  Karacaahmet, Aşiyan, Zincirlikuyu, Ortaköy, Pierre Loti gibi mezarlıklardaki 3-5 metrekarelik mezar yerleri.Bunun sebebi ise şehir içindeki mezarlıklarda yer tükenmesi sonucunda kalan sınırlı sayıdaki mezar yerinin kıymete binmesi. Özellikle deniz manzaralı veya ünlü birinin mezarına yakın mezar yerleri için astronomik rakamlar talep ediliyor.

Milliyet Emlak sitesinde yayınlanan bir ilana göre Zincirlikuyu Mezarlığı'nda 2 adet deniz manzaralı mezar yeri 2 hafta önce 600 bin TL’ye satışa çıkarılmış. Söz konusu mezar yerleri rutubetsiz ve ferah olmasının yanı sıra Vehbi Koç’un mezarına da yakın konumda. Geçtiğimiz eylül ayında gazeteye verilen bir ilanda ise, Aşiyan Mezarlığı’ndaki 9 metrekarelik 'boş mezar' yeri için tam 450 bin TL istenirken, mezar yerinin arazi veya konutla da takas yapılabileceği de belirtiliyor. 

Öte yandan mezar yeri temini sadece Büyükşehir Mezarlıklar Müdürlüğü'nce yapılıyor. Akraba ve kan bağı olmayan isimlerin önceden alınmış mezar yerine defnedilmesi ise mümkün değil. Mezar yerlerinin satışı, devredilmesi veya kiralanması da imkansız. 

Dörtt kategoride değerlendirilen mezar yerlerinin birinci grubunda Zincirlikuyu, Ulus, Aşiyan, Karacaahmet ve Çengelköy gibi mezarlıklar yer alıyor. Buralarda 1 kişilik yer bedeli 5 bin TL olurken, boş mezar yeri bedeli ise 18 bin TL olarak fiyatlanıyor. İkinci kategoride fiyatlar ucuzluyor.