Konut Haberleri
18 Kas 2015 11:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:47

İşte lüks ev almak isteyenlerin rotası

İspanya Mayorka, son dönemlerde lüks emlak piyasasının en pahalı noktası olmayı başardı.

İşte lüks ev almak isteyenlerin rotası
 “Hareketli partiler, şampanya ve süperyatlar” denince, akla ilk gelen Balear Adası, İbiza. Mayorka ise bunlardan tamamen farklı. Yaz sezonu burada, antik kalelerin ve manastırların avlularında ya da taştan yapılmış muhteşem sarayların ve çiftlik evlerinin kapalı kapılarının ardında geçiyor.

Emlak şirketi Engel & Völkers’e göre, yabancılara emlak satışında geçen yıl büyük kız kardeşine (Mayorka) yaklaşık 1 milyar euro'luk fark attı. Ama İspanyol gayrimenkul değerleme şirketi Tinsa’nın yeni raporuna bakılırsa, parasal açıdan gerçekten doğru pozisyonda olan yer, İspanya’daki en pahalı 10 sahil beldesinden beşine sahip olan Mayorka.

Tuhaf, ama 140 çekici sahil yeri listesinde İbiza yer almıyor. Oysa Mayorka’daki havalı Puerto Portals’ın bulunduğu Calvia, İspanya’nın (Barselona yakınındaki Sitges’ten sonra) ikinci en pahalı sahil beldesi sayılıyor.


Mayorka’nın paha biçilmez diğer noktaları, trilyonerler ve Almanlar tarafından sevilen Andratx, denize nazır Alcudia, kuzeyde limon yetişen huzurlu Soller ve güneyin bohem-şık beldesi Santanyi.

Mayorka’nın kültürel kalbi Palma ise, geçen yıl emlak satışının yüzde 50 artması ve satış hacminde İspanya’nın ilk üçünde yer almasıyla kendinden söz ettiriyor.