Konut Haberleri
21 Mayıs 2014 10:18 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:04

İşte İstanbul’un en pahalı köy'leri!

“Köy” olmasına rağmen zamanla her metrekaresine ayrı değer katan bölgelerin manzarası ya da tarihi özelliği hem yatırım hem de oturum amaçlı düşünenler için çekim unsuru oluşturuyor.

İşte İstanbul’un en pahalı köy'leri!
İstanbul'da “Köy” olmasına karşın zamanla her metrekaresine ayrı değer katan bölgelerin manzarası, lokasyonu ya da tarihi özelliği hem yatırım hem de oturum amaçlı düşünenler için çekim unsuru oluşturuyor.

İstanbul’un silüetinde de önemli yeri bulunan bu Köy’ler paha biçilemeyen tarihi yapılara da ev sahipliği yapıyor. İşte İstanbul’un en değerli köyleri…

Yeniköy

Günümüzde Yeniköy, sahil kesimlerinde İstanbul’un seçkin ve zengin zümresinin yaşadığı, sahile inen yamaçlarda çeşitli sitelerin yanında eski evlerin yer aldığı, daha yukarıda yeni yapılan sitelerin olduğu bir Boğaziçi semti durumunda. Bölgede daha çok denize 0 kilometre ya da deniz manzaralı tarihi yalılar yer alıyor. Yeniköy’de dairelerin fiyatları minimum ortalama 400 bin liradan başlıyor. Bölgeden bir villa almak içinse ortalama 2 milyon lira ödemek gerekiyor.

Çengelköy

Lokasyonu itibariyle İstanbul’un en güzide semtlerinden biri olan Çengelköy’de tarihi yapıların yanı sıra ayrıca lüks konut projeleri de yükseliyor. Bölgede Çengelköy Park Evleri ve Sultan Makamı Konakları gibi yeni konut projeleri yer alıyor.

Çengelköy bölgesinde yer alan daireler minimum ortalama 250 bin liradan başlıyor. Bölgede konutların denize olan konumu yaklaştıkça fiyatlar aynı oranda artış gösteriyor.

Zekeriyaköy

Zekeriyaköy bölgesinde Ormanada, Kent Optimum Zekeriyaköy, Merkez Zekeriyaköy, Panorama Life, Parkone Zekeriyaköy, Sharman Zekeriyaköy projeleri yer alıyor. Bölgede konut fiyatları 300 bin liradan başlıyor. Zekeriyaköy’den lüks bir konut almak isteyenlerin ise ortalama 2 milyon doları gözden çıkarmaları gerekiyor.

Mecidiyeköy

İstanbul- Şişli ilçesinde yer alan Mecidiyeköy, Şişli ile Esentepe semtleri arasında, Büyükdere Caddesi’nin iki yanında bulunuyor. Esentepe, Gayrettepe, Ortaklar Caddesi, Fulya, Gülbahar, Kuştepe, 19 Mayıs ve Şişli Merkez’e olan yakınlığı ile konut sahiplerini şehrin tam ortasına çeken Mecidiyeköy ‘de konut fiyatları lokasyona göre bariz farklılıklar gösteriyor.

Ortaköy

Konumu, tarihi ve güzergahı sebebiyle İstanbullu’ların gözdesi olan Ortaköy bölgesinde genelde lüks yatırımlar dikkat çekmektedir. Bölgede kıyıya doğru gidildikçe konut fiyatları bariz oranda artış gösteriyor. Hem yeşilin hem mavinin uyumunu sunan Ortaköy bölgesi komşu olduğu diğer lüks semtler sayesinde de değerine değer katıyor. Bölgedeki konutların değeri 2 milyon dolara kadar çıkıyor.

Çekmeköy

Bir çok markalı konut projesine ev sahipliği yapan Çekmeköy’de Metrogarden Çekmeköy, 216 Butik, Suryapı Tilia, Çekmeköy Dekon Silva, Mira Çekmeköy, Daphne Garden Residences gibi projeler yer alıyor.

Yeşilköy

19. ve erken 20. yüzyılda Yeşilköy, İstanbul’un üst sınıfının dinlenme sahili ve avlanma yeriydi. İstanbul’un en pahalı ve lüks semtlerinden olan Yeşilköy’ün marinası ve kumlu plajları bulunuyor. Ayrıca Sirkeci-Halkalı banliyö tren hattında bir istasyona sahip olan Yeşilköy Türkiye’nin dünyaya açılan kapılarından birisi olan Atatürk Havaalanı’nı barındırıyor.

Kadıköy

Kadıköy’de ev fiyatları lokasyonuna bağlı olarak oldukça farklılık gösteriyor. Kadıköy’ün lüks bölgelerinde fiyatlar dolar bazlı olarak verilirken yine lokasyona bağlı olarak fiyatlar uygun bütçelere de hitap edebiliyor.

Ataköy

Ataköy bugünkü haliyle, merkezlere yakınlığı, yapıların kalitesi,park ve yeşil alanları ile İstanbul’un en lüks semtlerinden. Bölgede hala gelişmekte olan Residence arazileri ve siteleri Ataköy’ün değerini giderek arttırıyor. Ataköy bölgesinde Ataköy Towers, Nef Ataköy 22, Selenium Ataköy gibi prestijli projeler yer alıyor. (Kaynak: Emlakguncel.com)