Konut Haberleri
12 Kas 2017 10:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:32

İşte İstanbul'un amortisman süreleri

İstanbul'da son 6 aylık verilere göre, amortisman süresinin en kısa olduğu bölge Esenyurt-Beylikdüzü oldu. Bu sürenin en uzun olduğu bölge ise Kadıköy.

İşte İstanbul'un amortisman süreleri
TSKB Gayrimenkul Değerleme'nin markalı konutların 6 aylık değerlendirme raporuna göre, İstanbul'da konutta en hızlı geri dönüş Esenyurt-Beylikdüzü bölgesinde yaşandı.
 
Markalı konutların 6 aylık değerlendirme raporunu yayınlayan TSKB Gayrimenkul Değerleme, raporda İstanbul'daki konut yatırımlarında en hızlı geri dönüşün Esenyurt-Beylikdüzü bölgesinde görüldüğünü belirtti.
 
EN YAVAŞ KADIKÖY

Esenyurt-Beylikdüzü bölgesinde konutların kendisini geri ödeme süresi olan amortisman süresi 19.3 yıl olarak hesaplandı. Amortisman süresinin en yavaş olduğu ilçe ise 34.4 yıl ile Kadıköy olarak kayıtlara geçti.
 
Buna göre Esenyurt, İstanbul’un ortalama geri dönüş süresi olan 24.7 yıl ortalamasının üstünde, Kadıköy ise gerisinde kaldı. 
 
Gazete Habertürk'ten Erdem Aktürk'ün haberine göre Mart-Eylül aylarını kapsayan 6 aylık dönem göz önüne bulundurulduğunda Esenyurt’ta konut fiyatları 6 ayda yüzde 2.9 artarken, Kadıköy'de ise yüzde 0.5 oranında geriledi.
 
KONUT FİYATLARI EN ÇOK SANCAKTEPE'DE ARTTI
 
Mart-Eylül dönemini kapsayan 6 aylık dönemde konut fiyatları en çok Sancaktepe- Sultanbeyli-Samandıra bölgelerinde arttı. Bu bölgelerde yüzde yüzde 8.2'lik artış yaşandı. 
 
İstanbul’da ortalama 6 aylık fiyat artışı yüzde 3.9 olarak tespit edildi. Bomonti yüzde 7.4 artışla Avrupa yakasında fiyatların en çok arttığı bölge oldu.
 
ANADOLU'DA DAHA ÇOK YÜKSELDİ

Rapora göre konut fiyatları 6 ayda Anadolu yakasında yüzde 4, Avrupa yakasında ise yüzde 3.8 yükseldi. İstanbul genelinde fiyatlarda artış yaşandı. Ancak, Kadıköy’de fiyatlar yüzde 0.5, İstinye-Tarabya’da da yüzde 2.3 geriledi. 
 
Kadıköy’de metrekare fiyatları 8 bin 500 TL ile 17 bin TL arasında değişiyor. İstinye-Tarabya bölgesinde ise metrekare fiyatları 12 ile 18 bin TL arasında değişkenlik gösteriyor.