Konut Haberleri
15 Eyl 2015 15:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:24

İşte Güngören'in çehresini değiştirecek projeler!

İstanbul'un gelişen noktalarından Güngören'de satışları devam eden ve satışa çıkacak projeleri sizler için derledik...

İşte Güngören'in çehresini değiştirecek projeler!
Avrupa Yakası'nda İstanbul'un en küçük 3. ilçesi olan Güngören son zamanlarda gelişen ulaşım aksıyla değerlenen bir bölge haline geldi.

Zeytinburnu, Esenler, Bakırköy ve Bahçelievler'e komşu Güngören, bünyesinde Kale Center ve yeni açılacak olan Güngören Park AVM'yi barındırıyor.

Ulaşım açısından da metrobüsün yanı sıra Havaalanı-Yenikapı metro hattından Bağcılar-Kabataş tramvay hattına bunlarla da Kazlıçeşme'ye ulaşım sağlanan Güngören ayrıca Green Park Merter ve açılışı gerçekleştirilmek üzere olan Ramada Hotel yer alıyor.



Tüm bu gelişime inşaat firmaları da kayıtsız kalmayarak bölgede birçok projeye imza attı. Teslimlerin hemen yapıldığı projelerin yanı sıra bölgede henüz satışa çıkmayan projeler de bulunuyor.

Bölgede Mutlu İnşaat'ın hayata geçirdiği Merter Park Evleri, Bakırcı Yapı'nın inşa ettiği Osmanbey Evleri ve Azaklar İnşaat'ın hayata geçirdiği Haznedar projelerinde satışlar tamamlandı.

Ancak birçok firma satışlara devam ederken satışa çıkmaya hazırlanan projeler de yok değil...

İşte o projeler:


- Mes Turkuaz Merter/Mes Turkuaz



Mes Turkuaz tarafından inşa edilecek proje; Meydan Merter Alışveriş Merkezi yerine yapılacak. Mağazaların kapandığı etrafın çevrildiği kısımda satışların yakında başlaması planlanıyor.

İki blok halinde yükselecek olan projede bloklar 21 katlı tasarlanacak. Mes Turkuaz Meydan Merter projesinde toplam 380 konutun yanı sıra 23 adet ticari birim de yer alacak. Söz konusu proje kapsamında alt katta yer alan Real Marketi ise faaliyetine devam edecek.

Toplamda 44 bin 316 metrekare alandan oluşacak olan projede 5 bin metrekare kiralanabilir alan bulunacak. Proje kapsamında 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon konut seçenekleri yer alacak. Projenin 2018 yılında tamamlanması hedefleniyor.

- Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi / TOKİ



Tozkoparan kentsel dönüşümü kapsamında yapılacak projede işler karıştı. Henüz başlamayan proje kapsamında TOKİ ile anlaşma sağlanacak mı henüz belli değil.

Belli olduğu takdirde ihale ile projeler başlayacak. 50 senelik binalardan meydana gelen Tozkoparan yeni yüzüyle yeni projelerle parlayacak.

İstanbul Güngören Belediyesi ve TOKİ tarafından yürütülen proje 60 hektarlık bir alanı kapsıyor. 775 sayılı Gecekondu Kanunu çerçevesinde Tozkoparan'da gerçekleştirilecek olan proje İstanbul'un en önemli ve kapsamlı dönüşüm projelerinden biri olacak.

- Real Merter/Oliv Yapı Vizyon Yapı



Satışların henüz başladığı Real Merter projesi, Güngören Mimar Yahya Baş Stadı'nın yanında inşa ediliyor. 248 konuttan meydana gelen projede 157 adet ticari ünite bulunuyor. Proje; Real Yatırım Gayrimenkul tarafından inşa ediliyor.

Daire fiyatlarının 300 bin TL'den başlangıç gösterdiği Real Merter projesinde konutlar 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon şeklinde tasarlandı. 10 katlı 3 blok halinde yükselen Real Merter projesinde daire alanları 65 ila 185 metrekare arasında değişiyor. Proje kapsamında fitness center, buhar odası, otopark, sauna, çocuk oyun alanları, yüzme havuzu ve güvenlik yer alıyor.

- Parima Merter/Fer Yapı



Fer Yapı'nın hayata geçirdiği Parima Merter projesinde teslimler ay sonu gerçekleştirilecek. Proje kapsamında yer alan ofislerin alanları 45 metrekare ile 970 metrekare arasında farklılık gösteriyor.

Sadece ofislerden meydana gelen projede ofislerin metrekare birim fiyatları 8 bin TL'den başlıyor ve 10 bin 500 TL'ye kadar yükseliyor.

Parima Merter ortak alanları içerisinde 75 metrekare büyüklüğünde Cafe Lounge ve Backoffice concierge hizmetleri, 8 ve 18 kişilik 2 toplantı odası, fitness salonu yer alıyor.

Parima Merter lokasyon bilgisi kapsamında Merter metro ve Cevizlibağ metrobüs duraklarına yürüme mesafesinde, 3. havalimanına 35 dakika, Atatürk Havalimanı’na 5 dakika uzaklıkta hayata geçiriliyor.

- Nef Merter 12/Timur Gayrimenkul



Timur Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Nef Merter 12 projesinde teslimler Aralık 2016'da yapılacak. Merter'de E-5 Otoyolu üzerinde inşa edilen projede fiyatlar 287 bin TL'den başlıyor.

Projede kişisel gelişim stüdyosu, cep sineması, yüzme havuzu, dinlenme alanları, spor alanları, fitness, sauna gibi sosyal imkanlar bulunuyor. 38 bin 701 metrekare alan üzerine yayılan Nef Merter 12 projesi 3 blok halinde yükseliyor. Nef Merter 12 projesi 562 adet daireden meydana geliyor.

Timur Gayrimenkul Nef Merter 12 projesi 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daire tiplerinde dizayn edildi. Projede 3 farklı ödeme seçeneği sunuluyor.

- Nef Merter 13/Timur Gayrimenkul



14 katlı 4 bloktan meydana gelen Nef Merter 13 projesinde teslimler 2016 yılının Haziran ayında gerçekleştirilecek. Proje kapsamında fiyatlar 425 bin TL'den başlıyor.

2 farklı ödeme seçeneğinin uygulandığı Nef Merter 13'te; otopark, 24 saat güvenlik, spor tesisleri, yüzme havuzu gibi sosyal donatı alanları mevcut.

673 adet konut, 168 home-office ve 37 mağazadan oluşan  Nef Merter 13 projesinde konut alanları 45 metrekareden başlıyor.

- Platform Merter/Eroğlu Gayrimenkul



Eroğlu Gayrimenkul tarafından inşa edilen ve teslimleri hemen yapılan Platform Merter projesi 23 bin metrekare kiralanabilir alandan meydana geliyor.

Platform Merter projesinde satılık daireler 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon, 4 oda 1 salon ve 5 oda 1 salon şeklinde tasarlandı.

Projede 81 adet rezidans, 213 adet suit ve 34 adet teras ev yer alıyor. Projede yer alan konutların fiyatları 850 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

Platform Merter projesinde 2+1'ler 146 metrekare, 3+1'ler 210 metrekare olarak tasarlandı. 1+1 dairelerin alanları ise 102 ile 113 metrekare arasında değişiyor.

Platform Merter projesinde fitness center, yüzme havuzu, alışveriş birimleri, restoran, Türk hamamı, sauna, akıllı ev sistemi, otopark, güvenlik, cafe, spa, spor kompleksi, toplantı odaları gibi sosyal alanları yer alıyor.

- Real İstanbul/Türköz İnşaat, İttifak İnşat ve Oliv Yapı



Real İstanbul ve rezidans kısmı olan Exclusive projesi Türköz İnşaat, İttifak İnşat ve Oliv Yapı tarafından hayata geçirildi. Proje; 5 blok ve artı bir rezidans bloğu olarak inşa edildi. Real İstanbul Exclusive Merter projesinde 417 adet konut yer alıyor.

Real İstanbul Exclusive Merter projesinde konutların 100 tanesi rezidans olarak tasarlandı.  Projede yer alan 2+1'ler konut bloklarında 650 bin TL'den ve rezidans kısmında ise 850 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

Teslimlerin hemen yapıldığı Real İstanbul Exclusive Merter projesinde 2+1'ler 100 - 118 metrekare, 3+1'ler 166 metrekare büyüklüğe sahip. Real İstanbul Exclusive Merter projesinde bloklar 15 katlı olarak inşa edildi. 

Kübra GENÇ/Emlakeki.com