Konut Haberleri
31 Eki 2017 07:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:31

İşte Erdoğan'ın hayali olan proje!

Erdoğan'ın çılgın proje olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul projesinde temel 2018 yılında atılacak. Konuyla ilgili açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu projenin kendi hayali olduğunu dile getirdi.

İşte Erdoğan'ın hayali olan proje!
“Kanal İstanbul Projesi’nin temelini yıl sonu ya da 2018 başı gibi atacağız” diyen Cumhurbaşkanı, Kanal İstanbul’un kendi kişisel hayali olduğunu da belirtti.

Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak plan çalışmaları tamamlandı. Daha önce açıklanan güzergahın etüdü için sondajı biten projenin, yap-işlet-devret modeliyle yürütülmesi amacıyla Çinli şirketlerle görüşme yapıldı.

Sondaj çalışması yapıldı

Konsorsiyum şeklinde yapılması düşünülen projenin, çevre dokusu, konut, ticaret, kamuya terkedilecek alanlar ve diğer ihtiyaçlarla ilgili tüm teknik çalışmaları da sona erdi. 1/5000 ve 1/1000’lik imar planlan da tamamlanan projenin ihalesine de yakın bir tarihte çıkacağı öğrenildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinatörlüğünde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi,  TOKİ  ve diğer bakanlık birimlerinden uzmanların aylar süren çalışmaları neticesinde, coğrafi ve ekolojik dengeyi etkilemeyecek bir çözüm üzerinde uzlaşma sağlandı. Deprem ve doğal afetlere ilişkin hassasiyetlerin azami seviyede tutulduğu etüt çalışmalarında 162 noktada zemin sondaj çalışması yapıldı.

'Kanal İstanbul ile marka olacağız'

TOKİ eliyle oluşturulacak yeni yerleşim alanlarında hangi fonksiyonların yer alacağı belirlendi. Nihai plan çalışmaları sona eren Kanal İstanbul projesinin ihale takvimiyle ilgili detayları önümüzdeki günlerde netleşecek. Geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kanal İstanbul ile dünyada Süveyş Kanalı nasıl aralıyorsa Panama Kanalı nasıl anılıyorsa ki bunlar bizimle mukayese edilecek ülkeler değil, biz de şu anda Kanal İstanbul ile dünyaya aslında yeni bir marka olarak ses vereceğiz. İnşallah bunun da adımım çok kısa zamanda atıyoruz, atacağız.” dedi.