Konut Haberleri
06 Kas 2015 10:37 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:43

İşte emlağın yıldızları!

Türkiye inşaat ve gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek amacıyla Hürriyet tarafından düzenlenen “Sign of the City Awards” yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.

İşte emlağın yıldızları!
Gayrimenkul sektörünün en prestijli yarışması “Sign of the City Awards 2015” töreni, Karma Holding’in proje ortaklığında 4 Kasım akşamı Hilton İstanbul Bomonti’de, sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın katıldığı ve Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’nın ev sahipliği yaptığı geceye yaklaşık 600 gayrimenkul sektörü temsilcisi katıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmada 31 ödül sahibini buldu.



Türkiye’nin önde gelen inşaat ve gayrimenkul projeleri, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Güzin Konuk başkanlığında toplanan profesyoneller ve akademisyenlerden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Sektöre ve geleceğe değer katan markaların yoğun ilgi ve katılımıyla gerçekleşen yarışmada, 101 farklı projenin 140 başvurusu değerlendirme sürecinden geçti. Jüri üyeleri, tamamlanmış ve devam eden  projelerden oluşan başvuruları ön incelemeden geçirdi. Alanında uzman jüri üyeleri iki gün süren toplantıda projeleri değerlendirerek ödül sahiplerini belirledi.

EKONOMİNİN BELKEMİĞİ

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, insan hayatında ev ve mekân kavramının önemine değinerek vizyondaki Marslı filmini örnekler verdi. Filmdeki başrol karakterinin Mars’ta mahsur kaldıktan sonra hayatını sürdürebilmek için yaptığı ilk işin, bir ev inşa etmek olduğunu söyleyen Vuslat Doğan Sabancı, “Ev, bu akşam hepimizi bir araya getiren sihirli kelime. Bu yarışmaya eserleriyle katılan sizler, konut projeleri yapan, geliştiren ve bunları hayata geçirenlersiniz” dedi. Türkiye’de gayrimenkul sektörünün önemine de değinen Vuslat Doğan Sabancı, “Ekonomimizin belkemiğini oluşturan gayrimenkul sektörü; dünya ekonomik krizle mücadele ederken bile Türkiye ekonomisinin hayata devam etmesinin en büyük etkenlerinden” diye konuştu.

SIGN OF THE CITY ‘YAŞAM BİENALİ’

Gayrimenkul sektörünün Sign of the City Awards’a sahip çıktığını ve katılımın ikinci yılda daha da arttığını belirten Vuslat Doğan Sabancı şunları söyledi: “Bu yarışma bir proje ve tasarım fuarı; gerçek bir yaşam bienali. Bu sene hem katılım sayısında, hem de kalitesinde artış oldu. Geçen sene bu yarışmayı yaparken bir söz vermiştik; bu yarışmanın arkasında dururuz, sizler sahiplenip önemsediğiniz takdirde gelenekselleştirmeye ve uluslararası platforma taşımaya gönüllüyüz, demiştik. O günden bu yana Gelişen Bölgeler Zirveleri yapmaya başladık. Sonrasında Dubai’de Cityscape Fuarı’nda ‘Neden Türkiye’ye Yatırım Yapılmalı?’ temalı bir panel düzenledik. Sign of the City Awards yarışması sizlerle işbirliği içinde olmaya ve üzerine düşeni hem yurtiçi hem de uluslararası arenada yapmaya devam edecek.”



140 PROJE, BAĞIMSIZ JÜRİ

Gecede yaptığı konuşmada, yarışmanın değerlendirme süreci hakkında bilgi veren jüri başkanı Prof. Dr. Güzin Konuk ise “140 projeyi çok ciddi tartışmalarla, keyifli bir ortamda, bağımsız sektörlerden farklı jüri üyelerimizin titiz çalışmalarıyla değerlendirdik. Sign of the City çok önemli bir platform. Birlikte yarışmak çok önemli çünkü küreselleşme sürecinde kentler yarışıyor.

Kentler, kentsel projelerle yarışıyor, sizler de bu platformda yarışıyorsunuz. Yarışmada sürdürülebilir geleceğin en önemli bileşenlerini ortaya koyduk; ekonomik, ekolojik ve toplumsal boyut. Kategorilerimize baktığımızda bu üç boyutu da görebilirsiniz” diye konuştu.  Sign of the City proje ortağı Karma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Gazanker, “Heyecanlı ve motivasyonu yüksek bir gecede sizlerle buluşmaktan dolayı çok mutluyuz. Sektörün duayenleriyle bir arada olmaktan dolayı da mutluyuz. Önümüzdeki yıldan itibaren yurt dışında da projelere imza atmış mimar ve kurumlarımızı da yarışmada görebileceğiz. Çok heyecan veren, kaliteli projelerin değerlendirme sürecinden geçtiği bu yarışmaya sponsor olmaktan dolayı gurur duyuyoruz” dedi.


Sign of the City Awards 2015 jürisinde Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Güzin Konuk, ICSC – International Council of Shopping Centers Avi Alkaş, GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Avni Çelik, GYODER Başkanı Aziz Torun, GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Dr. M. Emre Çamlıbel, GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersun Bayraktaroğlu, Kentsel Strateji Kurucu Ortağı Faruk Göksu, GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Füsun Yılmaz Phillipson, GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve ULI Türkiye Başkanı Haluk Sur, Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Hulusi Belgü, Atelye70 Şehir Planlama Başkanı Prof. Hüseyin Kaptan, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Maison Française ve Elle Decoration Dergileri Yayın Direktörü Melda Narmanlı Çimen, İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Neşecan Çekici, KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, Tarihçi ve Seyahat Yazarı Saffet Emre Tonguç, İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Sinan Mert Şener, Prof. Dr. Vedia Dökmeci, Karma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Gazanker, AMSTAR Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Ülke Müdürü Zafer Baysal yer aldı. 




En İyi Bölgesel Merkezli AVM


Gayrimenkul sektörü buluştu

DOĞAN Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın katıldığı ve Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’nın ev sahipliği yaptığı Sign of the City Awards gecesine; İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum,  DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, EYG Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, NEF Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, Polat İnşaat Genel Müdürü Kaan Yücel, İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün,  Hafele Yönetim Kurulu Başkanı Kanat Başar, Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, Mesa Holding Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Evren Ünver, Babacan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, Gül Proje Yönetim Kurulu Üyesi Sönmez Aydın, GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı,Cushman & Wakefield’in Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sur, Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş gibi sektörün önde gelen isimleri katıldı.

İşte şehre imzasını atanlar

SIGN OF THE CITY SEÇİLEN PROJELER

En İyi Eğitim Binası / Kampüsü (Devam Eden Projeler)

Burçak Eyüboğlu İlk ve Ortaokulu – Eyüboğlu Eğitim Kurumları

En İyi Sosyo Kültürel Yapı  (Devam Eden Projeler)

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Araştırma ve Kültür Merkezi   Binası - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası

En İyi Sosyo Kültürel Yapı  (Tamamlanmış Projeler)

Uniq İstanbul Kültür Merkezi Projesi – Turkmall

Genç Mimar Teşvik

Port Alsancak - Gizem Yazıcı *Gizem Yazıcı adına ödülü Ercan Yazıcı aldı

En İyi Mimari Tasarım (Kamu)

Kapalı Çocuk Parkı ve Kadın Kültür Merkezi – Talas Belediyesi

En İyi Mimari Tasarım Özel Sektör (Devam Eden Proje)

Inistanbul Gala – İş GYO&NEF

En İyi Mimari Tasarım Özel Sektör (Tamamlanmış Projeler)

Maxx Royal Kemer Resort- Ersoy Otelcilik İnşaat ve Turizm İşletmeciliği

En Yeşil Bina (Devam Eden Projeler)

Soyak Siesta Oxygen – Soyak Yapı A.Ş.

En Yeşil Bina (Tamamlanmış Projeler)

Sabiha Gökçen Havalimanı Havacılık Bakım Onarım ve Modifikasyon Merkezi -  YDA Group

En İyi Ofis (Devam Eden Proje)

Tuzla Teknoloji & Operasyon Merkezi ve Karma Proje - İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı

En İyi Ofis (Tamamlanmış Projeler)

Torun Tower – Torunlar GYO

En İyi Yerel Merkezli AVM  (Tamamlanmış Projeler)

Eker Meydan – ANE Yatırım ve Danışmalık A.Ş.

En İyi Bölgesel Merkezli AVM (Devam Eden Projeler)

Prime Mall Sivaspark- Prime Development

En İyi Bölgesel Merkezli AVM (Tamamlanmış Projeler)

Mall Of İstanbul - Torunlar GYO

En İyi Endüstriyel / Lojistik Yapı (Tamamlanmış Projeler)

Sabiha Gökçen Havalimanı Havacılık Bakım Onarım ve Modifikasyon Merkezi – YDA Group

Dönüşüm Bölgesi En İyi Arazi Geliştirme Projesi (Devam Eden Projeler)

Teknikyapı Concord İstanbul- Teknik Yapı

Dönüşüm Bölgesi En İyi Arazi Geliştirme Projesi (Tamamlanmış Projeler)

Askeri Lojmanların Rekreasyon Alanına Dönüşümü – Kayseri Büyükşehir Belediyesi

En İyi Karma Kullanımlı Proje (Devam Eden Projeler)

Nef Merter 12 – NEF

En İyi Konut (Tamamlanmış Projeler)

Soyak Park Aparts – Soyak Yapı A.Ş

En İyi Konut (Devam Eden Projeler)

Tomtom Gardens – Krea Sirius Gayrimenkul Gen. Yat. İnş. Ve Tic. Ltd. Şti.

En İyi Çok Katlı Konut (Devam Eden Projeler)

Nidapark Seyrantepe – Tahincioğlu Gayrimenkul

En İyi Müstakil Konut (Devam Eden Projeler)

Kasaba 3. Etap – İş Altınhas İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş.

En İyi Rezidans (Devam Eden Projeler)

Ontan Bayraklı - Ontan Müh. Mim. İnşaat San. ve Tic. A.Ş.

En İyi Pazarlama Kampanyası (Devam Eden Projeler)

DKY Kartal – DKY İnşaat

En İyi Pazarlama Kampanyası (Tamamlanmış Projeler)

Palladium Tower ‘İstanbul’u Resmet’ – Tahincioğlu Gayrimenkul

En İyi Pazarlama Kampanyası Jüri Özel Ödülü

Soyak Elite Club Müşteri Sadakat Projesi

En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi (2 Ödül)

Soyak Akıllı Yıldızlar Projesi – Soyak Yapı A.Ş

Vizyon Atölyesi – NEF ve Kentsel Strateji

Jüri Teşvik Ödülü

Piyalepaşa İstanbul – Piyalepaşa Gayrimenkul

Jüri Özel Ödülü

Sinpaş

SOTCA Onur Ödülü-Yılın Fark Yaratanı

Dr. Y. Mühendis, Mimar Doğan Hasol