Konut Haberleri
29 Eki 2015 10:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:39

İşte dev projenin açılış tarihi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul için olmazsa olmaz bir proje olan 3. Havalimanı'nın ilk bölümünün Mart 2018'de açılacağını söyledi..

İşte dev projenin açılış tarihi!
İstanbul Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı'nın taleplere yanıt veremeyecek durumda olduklarını söyleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, 3. Havalimanı'nın ilk bölümünün ise 2018 yılı Mart ayında hizmete açılacağını açıkladı.

Bakan Feridun Bilgin, mecburen Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ilave ikinci bir pist ihalesinin de yapıldığını söyledi. 3. Havalimanı'nın İstanbul için olmazsa olmaz bir proje olduğunu da belirten Bakan Bilgin, he şeyin yolunda gittiğini, müteahhit firmanın tüm çalışmaları son sürat devam ettirdiğini, altyapı, zemin ve toprak işleri, üstyapıya ait çalışmalar ve arazi test çalışmalarının da aralıksız yapıldığını belirtti.

3. Havalimanı projesinin her aşamasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından desteklendiğini de sözlerine ekleyen Bakan Bilgin,150 milyon kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanını inşa etmekte olduğumuzu ve bunun için 10,2 milyar euro yatırım harcaması yapıldığını söyledi.