Konut Haberleri
15 Kas 2012 20:16 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:11

İşte Çamlıca Camisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Çamlıca’ya yapılmasını istediği ve yarışması bugün sonuçlanan caminin projesi ortaya çıktı.

İşte Çamlıca Camisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Çamlıca’ya yapılmasını istediği ve yarışması bugün sonuçlanan caminin projesi ortaya çıktı. Çamlıca Camisi’nin yapımı için düzenlenen ancak birinci çıkaramayan yarışmadan, Bahar Mızrak ve Hayriye Gül Totu’nun çizdiği SAS33 rumuzlu projenin hayata geçirilmesine karar verildi.

Projeyi İstanbul Cami ve Eğitim - Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği açıkladı. Bahar Mızrak ve Hayriye Gül Totu’nun projelendirdiği cami, ibadet mekanlarının yanında sosyal, kültürel ve eğitim mekanlarını da içine alan bir kompleks olarak tasarlandı.
80 milyon liraya mal olacağı tahmin edilen Çamlıca Camisi, TRT kulelerinin bulunduğu 57 bin 511 metrekare alan üzerinde yapılacak.

Cemaat kapasitesi avlu dahil 30 bin kişi olarak tasarlanacak camin, 50’şer kişilik 10 derslik, sosyal ve kültürel ihtiyaçların karşılanmasına yönelik 750 kişilik konferans salonu, 250 kişilik toplantı salonu, kütüphane, sergi salonu ile birlikte tasarımın gerektirdiği mekanlar ile bin kişilik otopark düzenlenecek, gasilhane ve yemekhaneyle diğer teknik alanlar da cami bünyesinde oluşturulacak.