Ekonomi
01 Haz 2015 07:49 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:45

İşte balayı tatillerinde ilk tercih...

Tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, turizm trendlerini ölçmek amacıyla hazırladıkları araştırmada, çiftlerin bu yıl balayı tercihlerinde popüler tatil merkezlerinin dışındaki sakin bölgeler ile egzotik destinasyonlara yöneldiklerini açıkladı.

İşte balayı tatillerinde ilk tercih...
Küçükyılmaz, “Balayı çiftlerinin yurtiçindeki hayal destinasyonu Fethiye, Sarıgerme ve Bozcaada gibi sakin tatil merkezleri, yurtdışında ise Seyşeller, Phuket Adası ve Küba gibi egzotik ve sıradışı yerler” dedi.
Küçükyılmaz, 2015 başından bu yana yapılan balayı satışlarıyla ilgili olarak şöyle dedi:
“Balayı tatillerini yurtiçinde yapmak isteyenler genelde 6-7 günlük planlama yaparken, yurtdışı tatillerinde süre 8-10 güne çıkıyor. Yeni evlenecek çiftler yurtiçinde 5 gecelik bir balayı rezervasyonunu ortalama 1200 TL’ye, yurtdışında ise 7 gecelik bir paket tur rezervasyonunu ortalama 2500-5500 TL arasında bir fiyata yapabiliyor. Bu sene Ramazan’ın sezon ortasına denk gelmesi sebebiyle tesisler ve turlar şimdiden doluyor. Bu nedenle balayı rezervasyonu yaptıracak olan çiftlere bir an önce rezervasyonlarını yaptırmalarını tavsiye ediyoruz.”