Gündem
23 Haz 2014 11:43 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:18

İşte alışverişi ucuzlatmanın yolları!

Ramazan’a sayılı günler kala süpermarketler de son hazırlıklarını tamamladı. Marketlerin Ramazan paketleri vatandaşa yüzde 50 tasarruf imkanı sunarken, fiyatları ürün içeriğine göre 19.90 lira ile 89.90 lira arasında değişiyor. Kolilerin misvak ve tesbih hediyelisi de var.

İşte alışverişi ucuzlatmanın yolları!
Ramazan ayının başlamasına bir hafta kala süpermarket zincirleri çaydan, Türk kahvesine, baklagillerden ayçiçek yağına müşterilerin en çok ihtiyaç duyduğu günlük tüketim ve gıda malzemelerini bir araya getiren Ramazan kumanyalarını raflarına koydu.

Erzak paketleri 19.90 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulurken, ürünleri tek tek almak yerine kumanya olarak alanlar yüzde 50’ye yakın tasarruf sağlıyor. Telefon ve internet siparişlerinde kargo ücreti alınmazken, kumanyalar yardıma muhtaçlara yardım etmek isteyenler hayırseverlere için de bir alternatif oluyor. Dileyenler hazırlanan alışveriş çeklerini yoksullara ya da sevdiklerine hediye edebildiği gibi kapıya teslim koli gönderimi de yapabiliyor.arasında değişiyor.

KUMANYALAR 19.90 ilE 89.90 LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR

KİM: Misvak ve tesbih hediyeli paketler
Kim Marketler, Ramazan’a dev indirim kampanyasıyla giriyor. 300 üründe maliyetine yakın satış yapmaya hazırlanan KİM, Ekonomik, Süper ve Ekstra Paket adında üç farklı kumanya hazırladı KİM Marketler Genel Müdürü Dr. Hamit Akçay “Mağazalarımızda  29.90, 39.90 ve 59.90 TL olmak üzere üç farklı fiyatta paketin satışına başladık. Tüketici kumanya olarak veya hediye çeki şeklinde satın alabiliyor. Kumanya satın alanlara misvak ve tespih hediye edeceğiz. Bu Ramazan ayına özel ilk defa 300 temel üründe maliyet fiyatlarına yakın satış yapacağız” dedi.

MİGROS: Yüzde 10 indirim

Migros’tan ihtiyaçları Ramazan kolisi olarak almak, yüzde 40’a varan tasarruf sunuyor. Migros Grubu, Ramazan’ı ‘Bereket’, ‘Lezzet’ ve ‘Ziyafet’ kolileri ile karşılıyor. Koli fiyatları 20.90 TL’den başlıyor. Ayrıca 2 Temmuz’a kadar yüzde 10 indirim uygulanıyor.

Carrefoursa: Ücretsiz eve teslim

CarrefourSA’da ‘Geleneksel’, ‘Klasik’, ‘Süper’, ‘Mega’ ve ‘Lüks’ kolilerin fiyatları 24.90 TL ile 89.90 TL arasında değişiyor. Ayrıca bu yıl ilk defa 50 TL ve 100 TL değerindeki ‘Ramazan Hediye Kartı’ satışı başladı. www.carrefoursa.com üzerinden sipariş veren müşterilerin kolileri istediği adrese ücretsiz teslim ediyor. 

Kiler: Özel alışveriş çekleri
Kiler Ramazan ayına özel hazırladığı 12 ürünlü ‘Bolluk Paketi’ni 19.90 liradan, 18 ürünlü ‘İkram Paketi’ni ise 29.90 liradan satışa sundu. Kiler’de ayrıca müşterilerin katkıda bulunmak istediklerine özel belirleyeceği tutarda ‘Alışveriş Çekleri’ de hazırlanıyor.

Kipa: Kızılay’a bağış yapılabilecek

Kipa’da Ramazan’a özel hazırlanmış dört paket bulunuyor. Paketler 19.9 TL’lik ‘İkram’, 29,9 TL’lik ‘Bereket’, 39.9 TL’lik ‘Ziyafet’ ve 49.9 TL’lik ‘Mega Ramazan’ kolilerinden oluşuyor. Ayrıca dört paket de Kipa müşterilerine 21 TL’lik indirim kuponları sunuyor. Diğer yandan Kipa’nın Türk Kızılay’ı ile 8’inci yılına giren bağış kolisi işbirliği doğrultusunda, Ramazan ayı boyunca Kipa hipermarketlerinde Kızılay stantları yer alacak. Kızılay aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaşmak isteyen Kipa müşterileri, hipermarketlerdeki kasalar ve Kızılay stantlarından bağış yapabilecek.

Kendi kolini kendin hazırla

Adese müşterilerine 38.90 ve 68.90 TL’lik Klasik ve Süper Paket seçenekleri sunarken, 1.000 TL ve üzeri koli alımlarında şehir merkezinden 20 km mesafeye kadar nakliye hizmeti veriyor. Adese ayrıca dileyen müşterilerine hediye paketlerinin içeriğini oluşturma imkanı da sağlıyor. Adese Hediye Kartı sahipleri ise alışverişlerini taksitle yapabiliyorlar.