Konut Haberleri
11 Haz 2014 12:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:12

İşte ada sahibi ünlüler!

Zenginliğin yeni sembolü ada sahibi olmak! İşte ada sahibi ünlüler...

İşte ada sahibi ünlüler!
Eskiden “iki kat, bir yat” sahipliği zenginliğin en önemli sembollerindendi. Buna önce jet sahibi olmak ve şimdi de ‘ada sahipliği’ eklendi. Bu modaya dünyaca ünlü isimler de katıldı...


İŞTE ADA SAHİBİ ÜNLÜLER!


Ada sahibi ünlüler

Rahmi Koç: Koç topluluğu Onursal Başkanı Rahmi Koç, özel adaya sahip Türk işadamlarının başını çekiyor. Marmara Denizi’nde Tuzla’nın karşısında yer alan ve Koç adası olarak anılmaya başlanan adanın önceki sahibi, 1960’dan beri burada oturan, Fransız asıllı bir kadın. Rahmi Koç, burayı ailesi için kullanıyor.

Güler Sabancı: Ayvalıkta Cunda’nın karşısında yer alan Hakkıbey Adası Güler Sabancı’ya ait. Bugünlerde inşaat çalışmalarının sürdüğü adada hali hazırda bir konut bulunuyor.

Leyla Tara: Bodrum merkezinden 9 mil uzaklıkta olan Gökova’daki Kıstak adasının sahibi. Ada yöre de Eşşek Adası olarak da biliniyor. Babası Şarık Tara’nın doğum günü hediyesi olarak aldığı ada 56 bin metrekare büyüklükte Adanın sahibi Leyla Tara, adayı yatırım amaçlı olarak elinde tutuyor.

Dikran Masis: Satışa çıkarılan adalar arasında en fazla yüzölçümüne sahip olanı ise Bozcaada’nın bir mil kuzeyinde yer alan Tavuk Adası (Mavriya Takım Adası) 980 bin metrekare büyüklüğe sahip. Adanın sahibi Eskidji Müzayede evi sahibi Dikran Masis.

Ahmet Nazif Zorlu: Daha önce Uzan Ailesi’ne ait olan Zeytin Adası tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) 15 milyon 250 bin liraya Ahmet Nazif Zorlu tarafından 2005 yılında satın alındı. Zeytin Adası’na ücü villa olmak üzere toplam yedi bina ile 30 bin zeytin ağacı ve üzüm bağları bulunuyor. Zorlu burayı misafirlerini ağırlamak ve tanıtım amaçlı değerlendiriyor.

Larry Ellison:  Forbes’un en zenginler listesinde 36 milyar dolarlık servetiyle 6’ncı sırada. Hawai’nin 6. büyük adası olan Lana’i 365 kilometrekarelik büyüklüğe sahip. Oracle’ın en büyük rakiplerinden biri olan Microsoft’un kurucusu Bill Gates, eşi Melinda ile 1994 yılında bu adada evlenmişti.

Roman Abramovich: Dünyanın en zenginleri arasında yer alan, Chelsea futbol kulübüne yaptığı yatırımlarla dikkat çeken ve şatafatlı hayatıyla her daim gündemde olan Roman Abramovich, sevgilisi Dasha Jukova için St. Petersburg’daki New Holland adasını sanat merkezi haline getirecek. Abramovich’in Millhouse LLC yatırım şirketinin bir kolu olan New Holland Development, projeyi üstlenecek. Sanat merkezi için Abramovich, 12 milyar ruble yani yaklaşık 700 milyon lira ayırdı.

Aristotle Onassis: Yunan artamör Aristotle Onassis, 1962 yılında Yunanimtan açıklarındaki Scoprio Adası’nı 10 bin dolara satın almıştı. 1968`de sevgilisi Jackie ile burada evlenmişti. Bu adanın şimdiki sahibi Onassis’in tek torunu olan Athina. Athina Onassis ise şimdilerde bu adayı satmayı düşünüyor. İstediği fiyat 300 Milyon Euro. Talipler arasında Madonna ve Richard Gere bulunuyor.

David Copperfield: Bahamalar’ın güneyinde bulunan Musha Cay adlı ada ünlü sihirbaz David Copperfield’a ait. Adanın en ilginç özelliği ise bir kezde sadece 24 kişinin girebilmesi.

Mel Gibson: Üç yıl önce Pasifik okyanusunda 15 milyon dolar değerinde bir ada satın aldı. 2 bin 160 hektarlık Mago Adası’nı alan Gibson adanın yerlileriyle de bu nedenle mahkemelik oldu.

Mıchael Schumacher: Kariyeri boyunca 7 kez Dünya Şampiyonu olan Alman Formula 1 pilotu Mıchael Schumacher`in Dubai`deki adası...

Johnny Depp: “Karayip Korsanları” serisinin ilk filminden kazandığı parayla kendine Bahamalar’daki bu adayı aldı. Little Hall’s Pond Cay isimli adacık 2 hektar ve 6 ayrı doğal plajı var. Depp ve segilisi Vanesa Paradis buraya yalnızca bir elektrik santrali inşa etti. Şimdilik havlularını serip adada güneşlenmekle yetiniyorlar. Adanın 3.6 milyon dolar değerinde olduğu düşünülüyor.

Leonardo DiCaprio: Ünlü aktör Leonardo DiCaprio, Meksika ve Guatemala arasındaki Beliza`ya bağlı Blackadore Cay Adası`ndan 104 dönüm arazi satın aldı.