Konut Haberleri
23 Ağu 2016 15:51 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:35

İşte 3. Köprü'den geçen demiryolunun güzergahı!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 3. Boğaz Köprüsü Yavuz Sultan Selim üzerinden geçmesi planlanan demiryolu güzergahını açıkladı..

İşte 3. Köprü'den geçen demiryolunun güzergahı!
26 Ağustos 2016 Cuma günü kullanıma açılacak olan 3. Köprü hakkında merak edilenleri yanıtlayan Bakan Arslan, projenin sadece köprüden ibaret olmadığını, köprünün bağlantılar ile Çamlık'a, Paşaköy'e ve Kurtköy'e kadar ineceğini, ek olarak Hüseyinli'den Şile'ye giden bir bağlantı ve Riva çıkışının da proje kapsamında olduğunu, bağlantı yolları ile birlikte 4 gidiş 4 geliş fonksiyonlu 215 kilometre yol yapıldığını belirtti.

Köprü üzerinden geçen raylı sistemin detaylarını da açıklayan Bakan Arslan, 3. Köprü üzerindeki bir gidiş - gelişin e demiryolu için ayrıldığını, devamında da  Anadolu Yakası'nda yeni bir demiryolu yapılarak Akyazı'ya gidip ana hatla birleştiğini söyledi. Avrupa Yakası'nda ise otoyolun Kınalı'ya kadar uzandığını belirten Bakan Arslan, demiryolunun da Halkalı'ya kadar gidip Halkalı-Kapıkule demiryoluyla birleştiğini belirtti.
Şu an 215 kilometre olan yolun tamamlandığını açıklayan Bakan Arslan, söz konusu yolların Anadolu Yakası'nda ihalesi yapılan Kuzey Marmara Otoyolu ile Avrupa Yakası'nda Kınalı'dan itibaren ihale edilen yeni yollarla uzaltılmasının planlandığını da açıkladı.