Konut Haberleri
02 Ağu 2017 10:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

İşte 3. havalimanında son durum!

İstanbul'un yeni havalimanında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 90 milyon yolcu kapasiteli terminal binasında 100 bin kişilik alışveriş merkezi ve otopark inşaatı yükselmeye başladı.

İşte 3. havalimanında son durum!
Türkiye'nin en büyük havalimanının inşası tam gaz sürüyor. 3. havalimanındaki son durum hakkında Hürriyet'e bilgi veren Ulaşım İstanbul Grand Airport (İGA) CEO’su Yusuf Akçayoğlu, pist, kule ve terminal inşaatında çalışmaların sürdüğünü ifade etti.  

30 BİN ÇALIŞANA ULAŞILDI

Yusuf Akçayoğlu, “76.5 milyon metrekare alanın 1.4 milyon metrekaresi ilk fazı oluşturuyor. Bugün itibariyle 30 bin çalışana ulaşıldı. Bittiğinde 225 bin çalışan olacak ve 1.5 milyon kişiye dolaylı istihdam edecek. 2025’te 40 milyar dolarlık milli gelirin yüzde 5’i kadar ekonomiye katkı sağlayacak” dedi.

'DOĞA KONUSUNDA DİKKATLİYİZ'

Yusuf Akçayoğlu, “Buradaki yaşam alanında her şey düşünüldü. 65 kişilik özel ekip 4 öğün yemek çıkartıyor. Pakistan, Nepal, Gürcistan ve Vietnamlı çalışanlara özel mönüler hazırlanıyor. Hava koşulları çalışmalarımızı zaman zaman etkiliyor. Temmuzda sel ve dolu işlerin yavaşlamasına neden oldu. Ancak tüm bunlara rağmen aynı anda pist, kule ve terminal inşaatın da çalışmalar sürüyor. Burada yapılan çalışmalarda çevre faktörüne çok dikkat ediyoruz. Biz kullanılmayan maden alanlarını ıslah ettik ve çevreyi bozmadık. Sürekli denetleniyoruz” şeklinde konuştu.