Konut Haberleri
09 Eyl 2014 08:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:48

İstanbul'un sınırları değişiyor!

İstanbul'da Ataşehir ve Ümraniye İlçeleri'nin hudutları, 04 ve E-80 karayolu sınır olarak tayin edilerek yeniden belirleniyor.

İstanbul'un sınırları değişiyor!
TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen "torba tasarıya", Ak Parti'li milletvekillerinin verdiği önergenin kabul edilmesiyle, yeni bir madde ihdas edildi. Buna göre, İstanbul'da Ataşehir ve Ümraniye İlçeleri'nin sınırları yeniden belirleniyor. Bu yapılırken, 04 ve E-80 karayolu, sınır olarak tayin ediliyor.

MUHALEFETTEN TEPKİ
Bu önergeye karşı çıkan muhalefet, önergeyle, Ataşehir İlçesi sınırları içerisinde yer alan Barbaros Mahallesi'nin Ümraniye İlçesi'ne geçtiğini savundular.

Meclis'in işi mi?MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, AK Parti'nin tasarıya yeni madde ihdas etmesini eleştirdi. Tasarı görüşülmeden önce AK Parti ile yaptıkları görüşmede anlaşmaya vardıklarını belirten Halaçoğlu, "(Yeni madde eklemeyin) dedik, siz de kabul ettiniz ama şimdi bu önergeyi getiriyorsunuz. Bir mahallenin başka bir yere bağlanması, Meclis'in işi mi, bu kadar acil mi Hani söz vermiştiniz. Şimdi bunu neden getiriyorsunuz Artık sizinle ne anlaşılır ne de konuşulur, ayıptır ya. Meclis gibi bir yerde önce söz vereceksiniz, sonra aldatmaya kalkacaksınız, ayıptır" ifadelerini kullandı.

Önerge Anayasa'ya uygun!
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, önergenin İçtüzüğe de Anayasa da uygun olduğunu söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, önergeyle ilçelerin hudutlarının yeniden belirlendiğini, sınırların tariflerinin doğru düzgün yapıldığını kaydederek, "Tarifle ilgili bir sıkıntı var, o gideriliyor. Daha önce tarifi yapılmış olan yerle aynı yer oluyor, herkes ne olduğunu bilsin diye. Birisinden diğerine geçme şeklinde bir düzenleme yapılmıyor" dedi.