Konut Haberleri
09 Nis 2016 14:31 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:11

İstanbul'un silüetine zarar verecek yapılara izin yok

Metropol şehirlerin arasında adından söz ettiren İstanbul birçok yatırımcının takipte olduğu bölgelerden biri. Ancak İstanbul'un kusursuz silüetinin korunması için Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan destek geldi...

İstanbul'un silüetine zarar verecek yapılara izin yok
1489 - 1588 yılları arasında yaşamış olan dünyanın en büyük yapı sanatçılarından biri olan Mimar Sİnan için bugün anma toplantısı yapıldı

Toplantıda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı başta olmak üzere bütün bakanlara açık ve net talimat verdiklerini, bundan sonra İstanbul'a hançer gibi saplanan hiçbir eser yapılmayacağını döyledi.

İstanbul'un emanet olarak alındığını ve görevlerinin şehri  gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, "Mimar Sinan'dan ders alınmış olsaydı bu aziz şehrin doğasına, dokusuna, tarihine uymayan eserler yapıp şirk koşulmazdı" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, başta mimarlar olmak üzere bütün meslek erbabına, belediyelere, yerel yönetimlere ve bakanlıklara açık talimat verdiklerini, bundan sonra İstanbul'un silüetine zarar verecek hiçbir yapının inşasına izin verilemeyeceğini söyledi.

Gemiyle İstanbul'a yaklaşıldığında bir tarafta Süleymaniye, diğer tarafta da Gökkafes denilen bir ucubenin yan yana durmasının bizim neslin Mimar Sinan'dan hiç ders almadığı anlamına geldiğini ve insan üzdüğünü ifade eden Başbakan Davutoğlu, tarihi Yarımada'ya şirk koşmanın bunun şehre ihanet olduğunu belirtti ve  "Aynı şeyi Zeytinburnu kuleleri için de söylerim, diğer yapılar için de..." dedi.