Konut Haberleri
10 Haz 2015 15:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:47

İstanbul'un ofisi de altın!

İstanbul'da metroya yakın konumda yükselen ofis projeleri yoğun talep görürken Avrupa ve Asya yakasında gelişmekte olan bölgelerde hareketlilik devam ediyor..

İstanbul'un ofisi de altın!
Hareketliliğin devam ettiği İstanbul ofis piyasasında özellikle metroya yakın olan bölgelerde yükselen projeler ciddi bir avantaj sahibi olurken gelişmekte olan bölgeler de dikkat çekiyor.

İstanbul'da merkezi iş alanı olarak bilinen Büyükdere Caddesi, Mecidiyeköy, Levent bölgelerinin yanı sıra MİA dışı alanlar da  gelişimini hızla sürdürürken iki yakada da birçok semt, yeni iş alanları olarak öne çıkıyor.

Merkezi iş alanı dışında kalan ofis bölgeleri Avrupa Yakası'nda Taksim-Nişantaşı, Şişli-Fulya-Otim ve Havaalanı olarak öne çıkarken Asya yakasında ise Kozyatağı, Altunizade, Kavacık ve Ümraniye semtleri dikkat çekiyor.

Gelişmekte olan merkezi iş alanı bölgeleri ise Avrupa Yakası'nda Kağıthane, Bomonti ve Piyalepaşa olarak belrlenirken Asya Yakası'nda Kartal, Maltepe ve Batı Ataşehir olarak belirlendi.

Öte yandan 2015 yılının ilk çeyreğinde kiraların en yüksek olduğu bölge Levent oldu. Söz konusu bölgede ofislerin metrekare kira bedeli 50 dolar seviyelerinde.