Konut Haberleri
16 Eyl 2016 12:33 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:39

İstanbul'un bu semtlerinde evi olan yaşadı!

İstanbul, dün olduğu gibi bugün de taşı toprağı altın olmaya devam ediyor.

İstanbul'un bu semtlerinde evi olan yaşadı!
İstanbul, dün olduğu gibi bugün de taşı toprağı altın olmaya devam ediyor.Hızla gelişen konut projeleri, yeni köprüler, yeni yollar, yeni metro ağları sayesinde emlak fiyatları, yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor

İstanbul genel olarak hızla gelişip büyüyor; ama bu büyüme bazı semtlerde diğerlerine nazaran çok daha hızlı oluyor. İşte en hızlı gelişen semtler:

Kartal
Özellikle kentsel dönüşüm olanaklarının artmasıyla hızla atağa geçen Anadolu Yakası semtleri içinde Kartal önemli bir yer tutuyor. Bunun ikinci en büyük nedeni ise bilindiği üzere Kartal-Kadıköy Metro Hattı'nın hayatı kolaylaştırması. Eskiden dolmuşlarla ya da otobüslerle dur kalk saatlerce süren Kadıköy-Kartal yolculuğu metro sayesinde kısalınca ve Marmaray bağlantısı da sağlanınca, Kartal'da oturanlar artık Avrupa Yakası'nda bile rahatlıkla çalışabiliyorlar. Adalet Sarayı'nın Kartal'da olması, ünlü inşaat firmalarının yaptığı birbirinden cazip konut projeleri, Sabiha Gökçen Havaalanı'na yakınlığı da Kartal'ın yükselişinde etken. İstanbul'un hızla gelişen semtleri arasında yer alan Kartal'daki satılık ev ilanlarını merak ediyorsanız buradaki bağlantıdan bakabilirsiniz.

Kurtköy
Çok değil 10-15 yıl öncesine kadar uzak olduğu için kimsenin oturmaya cesaret edemediği Kurtköy, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın daha etkin kullanılmaya başlamasıyla resmen evrim geçirdi denilebilir. Son yıllarda yapılan 5 yıldızlı oteller, toplu konutlar ve lüks konut projeleri ile Kurtköy'ün yıldızı her geçen gün daha da parlıyor. Avrupa Yakası'nda Beylikdüzü nasıl derli toplu bir toplu konut merkezi ise Kurtköy de aynı şekilde düzenli ve toplu konutu sevenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Yıldızı yakın gelecekte daha da parlayacak görünen Kurtköy'de yaşamak isterseniz,  evlere buradakibağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Sarıyer
Avrupa Yakası'nın Karadeniz'e uzanan kısmında yer alan Sarıyer, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bir ayağının Garipçe Köyü'nden geçmesiyle şehrin yıldızları arasında en parlaklardan biri olarak gündeme geliyor. Eskiden şehrin karmaşasından kaçıp kafa dinlemek isteyenler için yapılan lüks konutlar Kemerburgaz ve Göktürk'te fiyatları zaten yükseltmişti, şimdi üçüncü köprüyle Sarıyer uçuşa geçiyor denilebilir. Eğer üçüncü havalimanı da Sarıyer yakınlarında yapılırsa, ne olacağını kestirmek biraz güç. İsterseniz siz şimdiden ev fiyatlarına bakmaya başlayın. Ev fiyatlarına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kağıthane-Seyrantepe
3. Köprünün bağlantı yollarının geçtiği Kağıthane'den 3. havalimanının da bağlantı yolları geçecek. Hal böyle olunda bölgede binalar birbiri ardına yükselmeye devam ediyor. Üstelik oldukça değerli bir bölge olan Maslak ve Levent'e yakın oluşu, metroya yakınlığı, ünlü inşaat firmalarının marka projelerinin yer alması da Kağıthane'nin gelişen semtler arasında olmasında önemli rol oynuyor. Önümüzdeki dönemde fabrika dönüşümünün artacağı öngörülen bölge, 2017 için planlanan Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattıyla çok daha hızlı büyüyecek. 
ETİKETLER
#İstanbul #semt