Güncel
18 Kas 2020 17:00 Son Güncelleme: 18 Kas 2020 18:19

İstanbul'daki radyo TV kulesi tamam sırada o şehir var

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Küçükçamlıca’daki radyo televizyon kulesinden sonra bir başka şehire daha aynı amaçla kule kuralacağını söyledi...

İstanbul'daki radyo TV kulesi tamam sırada o şehir var

İstanbul Küçükçamlıca'daki radyo televizyon kulesinin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bir şehire daha radyo kulesi kuracaklarını açıkladı. 

Bakan Karaismailoğlu, Küçükçamlıca’da inşa edilen radyo televizyon kulesi sayesinde, yayıncıların yüksek kalitede hizmet alabildiğini söyledi. Karaismailoğlu, “Artık birbirlerinin güçlerini kesen radyo vericileri yerine, frekansların karışmadığı bir Çamlıca Televizyon ve Radyo Kulesi var. Herkes aynı yüksek kalitede yayın yapıyor. Televizyon ve radyo yayınlarına ev sahipliği yapmasının yanında kulenin İstanbul’a simgesel bir katkısı oldu. Kuledeki seyir terası ve restoran çalışmalarımız da bitmek üzere” diye konuştu.

Bakan Adil Karaismailoğlu, kulenin aynı zamanda İstanbul için yeni bir simge olduğunu belirterek, yeni kurulacak kulenin şehirini de açıkladı. Bakan Karaismailoğlu, Çanakkale’de de bir kule projesi olduğu bilgisini paylaşarak “Orada da radyoları tek kulede topluyoruz” dedi.

Karaismailoğlu, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ zaferini kutlamak için Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını kuleye yansıtarak yapılan ışık gösterisini hatırlatarak, “Özel günlerde çok güzel ışık gösterileri olacak” dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ‘Yol Bakım Makinelerinin Hizmete Alım Töreni’ne katılan Karaismailoğlu, “563.4 milyar lira yatırım yapıldı. Bölünmüş yol uzunluğunu 27 bin 700 kilometrenin üzerine çıkardık. Yollarımızda artan trafik güvenliği ve seyahat konforu ile ölümlü kazaları azalttık” dedi.