Konut Haberleri
11 Ağu 2017 11:54 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:21

İstanbul'daki evlerin yüzde 55'i sigortalı!

Marmara ve Ege'de yaşanan sarsıntıların ardından sigortalı konut sayısı yüzde 35 yükseldi. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Kayacı, Gökova'da depremden sonra 900 hasar ihbarı geldiğini vurguladı. Kayacı ayrıca İstanbul'da sigortalılık oranının yüzde 55 olduğunu açıkladı.

İstanbul'daki evlerin yüzde 55'i sigortalı!
Türkiye'de peşi sıra yaşanan depremin ardından uzmanlar sigortanın önemi yeniden hatırlattı. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, "Depremde oluşabilecek zararları azaltmayı hedefliyoruz" dedi.

Marmara'da sigortalılık oranı yüzde 55

Deprem riski yüksek olan bölgelerden olan Marmara'da bulunan İstanbul'un ise yüzde 55 sigortalılık oranına sahip olduğunu ifade eden Kayacı, şunları kaydetti:

"DASK olarak toplumun farklı kesimlerine yönelik çok çeşitli mecraları kullanarak, hem ulusal hem de yerel ölçekte pek çok bilinçlendirme ve tanıtım projesini hayata geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz. Çalışmalarımızı 'Depreme hazır bir Türkiye' için hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Nihai hedefimiz, tüm konutların deprem sigortası ile teminat altına alınması."

Sigortalı konut oranı yüzde 35'e yükseldi

DASK'ın  finansal güç ile Van depreminden sonra 2 hafta gibi kısa bir süre içerisinde hasar ödemelerine başladığını aktaran Kayacı, depremin olduğu dönemde yüzde 9 sigortalılık oranına sahip kentte 125 milyon lira hasar ödemesi yapılırken, Zorunlu Deprem Sigortası yapılmış konut oranının bugün yüzde 35'e yükseldiğini kaydetti.

Bodrum Gökova'da 900 hasar ihbarı

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Kayacı şunları kaydetti:
"Depremde hasar gören konutlarda yaşamın olağan seyrine en hızlı şekilde dönülmesi için gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Son olarak 21 Temmuz 2017'de Muğla ili Bodrum ilçesi açıklarında Gökova Körfezi'nde meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki deprem sebebiyle bu zamana kadar 900'ü aşkın ihbarımız bulunmakta ve yazlık bölgeler olduğu için ihbarların birkaç ay daha sürmesi beklenmektedir. Hasar tespiti için sigorta eksperleri bölgeye hızlıca yönlendirilmiştir."