Ekonomi
26 Eki 2017 14:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:30

İstanbul'da yağışlar ne zaman duracak?

İstanbul'da dün akşamdan beri etkisini sürdüren sağanak yağışın öğleden sonra etkisini kaybederek cumartesi gününe kadar kenti terk edeceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da yağışlar ne zaman duracak?
İstanbul'da hayatı felç eden sağanak yağış öğle saatlerine kadar sürecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, öğleden sonra yağış etkisini kaybederek cumartesi gününe kadar kenti terk edecek.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre yağışların sabah İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce çevrelerinde, gece saatlerinde Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde İç Ege'de pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzeydoğu kesimlerde 6-8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, kuzey ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında, öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetlice (30-50 Km/sa) esecek.