Güncel
26 Şub 2021 12:17 Son Güncelleme: 26 Şub 2021 12:26

İstanbul'da üç ilçenin kadastro sorunlarına çözüm geliyor...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un üç ilçesindeki kadastro sorunun çözüme kavuşması için çalışmaların başlatıldığını açıkladı.

İstanbul'da üç ilçenin kadastro sorunlarına çözüm geliyor...

Murat Kurum: "Şile, Çatalca ve Silivri'deki kadastro sorunları çözüme ulaşıyor" İstanbul'un önemli ilçelerinden Şile, Çatalca ve Silivri’de yaşanan kadastro sorunları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı.

İstanbul'un önemli sorunlarından biri olan kadastro sorunları ile yıllardır çözüme kavuşmayan alanlar için Bakanlık önemli bir çalışma başlattı. Bakan Kurum, bazı ilçelerin kadastro sorunlarının halledileceğini açıkladı.

İstanbul Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da Şile ilçedeki çalışmaları yerinde inceledi. Önemli açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, Şile, Çatlaca ve Silivri ilçelerinde oturanlara müjdeli haberi verdi.

ÜÇ İLÇENİN KADASTRO SONURU ÇÖZÜLECEK

İstanbul'da bazı ilçelerde yaşanan kadastro sorunlarına ilişkin müjde veren Bakan Kurum, "Şile, Çatalca ve Silivri’deki kadastro kaynaklı sorunları ile Darlık ve Esenceli köylerimizdeki mülkiyet problemleri özüme kavuşturulacak" dedi.

Konuyla alakalı twitter hesabından paylaşımda bulunan Murat Kurum, "Bugün İstanbul’umuzun gözbebeği Şile’yi ziyaret ederek, ilçemizdeki çalışmaları istişare ettik. Şile’yi kentsel dönüşüm çalışmalarımız ile daha güvenli hale getirecek, çevre yatırımlarımızla ve doğal güzelliklerini koruyarak geleceğe taşıyacağız. Tarihi Şile Feneri’nin bulunduğu alanda, bölgenin tarihi dokusunun ve doğal güzelliklerinin öne çıkarılacağı, Fenerin siluetine zarar veren binaların kaldırıldığı çevre düzenleme projesini Şile Belediyemiz ile birlikte vatandaşlarımızın rızasını alarak hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımızın Şile, Çatalca ve Silivri’deki kadastro kaynaklı sorunları ile Darlık ve Esenceli köylerimizdeki mülkiyet problemlerini yeni adımlar atarak çözüme kavuşturuyoruz. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.