Konut Haberleri
04 Oca 2024 09:13 Son Güncelleme: 04 Oca 2024 09:14

İstanbul’da “rezerv alan” ilan edilen araziye 72 katlı rezidans

Taşyapı İnşaat, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı’ndan aldığı izinle Şişli Merkez Mahallesi’nde 72 katlı bir rezidans ve alışveriş merkezi yapmaya hazırlanıyor

İstanbul’da “rezerv alan” ilan edilen araziye 72 katlı rezidans

Deprem toplanma alanlarının yetersiz oluşu ve sayıları artan yüksek katlı projelerle ilgili tartışmalar sürürken iktidara yakınlığıyla bilinen Taşyapı İnşaat, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı’ndan aldığı izinle Şişli Merkez Mahallesi’nde 72 katlı bir rezidans ve alışveriş merkezi yapmaya hazırlanıyor. Söz konusu projenin inşa edileceği 10619 ada 3 parselde bulunan arazi, 2021’in ocak ayında rezerv alan ilan edilen yapılan itirazlarla iptal ettirilen kararın ardından 8 Ağustos 2022’de ikinci kez rezerv yapı alanı ilan edilmişti.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Şişli sakinleri de söz konusu projeye tepkili. Yurttaşlar “Şişli’nin rezidansa değil deprem toplanma alanına ihtiyacı var” yazılı pankartları ilçenin pek çok noktasına astı.

Şişli Kent Konseyi Genel Sekreteri Nevin Kaplan, söz konusu araziye yapılması planlanan rezidansın Şişli’yi hem çevresel hem de kültürel nedenlerle olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

Söz konusu arazinin geçici deprem toplanma merkezi yapılmasını talep ettiklerini aktaran Kaplan, “Ülkemizde 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden 10 kent olumsuz etkilendi. Binlerce bina yıkıldı, 50 bini aşkın yurttaşımız da yaşamını yitirdi. İlçemizde nüfusa kayıtlı 276 bin 528 kişi var. İstanbul’da yaşanabilecek depremde ilçemizde bulunan yoğun ve eski yapı stoğu, açık alan yetersizliği ve ilçemizin gündüz yaklaşık 3 milyon kişiye ev sahipliği yapmasını da göz önünde bulundurursak afet anında risk taşımayan güvenli alanlar olarak belirlenen toplanma alanlarının ilçemizde yetersiz kaldığı ve bu alanın geçici barınma alanı olarak belirlenmesi talebimizi yetkililere ilettik. Bu proje trafiği artıracağı gibi otopark sorununu da perçinleyecek” dedi.