Konut Haberleri
17 Mayıs 2016 15:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:20

İstanbul'da ofis kiraları en fazla Esentepe'de artış gösterdi!

2016 REIDIN Ofis Kira Endeksi verileri açıklandı. Verilere göre, İstanbul'da ofis kiralarının en çok artış gösterdiği bölge Esentepe olarak kayıtlara geçti.

İstanbul'da ofis kiraları en fazla Esentepe'de artış gösterdi!
2016 yılının birinci çeyrek dönemine ilişkin REIDIN Ofis Kira Endeksi verilerine göre, İstanbul'da ofis kiraları bir önceki çeyrek döneme göre artış gösterirken İstanbul genelindeki 21 ofis bölgesinden Esentepe, en yüksek  kira değerine sahip bölge olarak yüne ilk sırada yer aldı. Kartal ve Pendik ise sıralamda en son sıralarda yer bulabildi.

İstanbul geneli ofis kira değerlerinde çeyrek dönem bazında üst segmentte yüzde 0.43, alt segmentte ise yüzde 0.56 oranında fiyat artışı meydana geldi.

İlçe ve mahalle resmi sınırlarına göre hesaplanan metrekare kira değerlerine göre en yüksek kira gelirine sahip semt yine Esentepe oldu. Esentepe, üst fiyat segmentinde metrekare bazında 42.37 dolar, alt fiyat segmentte ise metrekare bazında  26.85 dolar kira ile listenin ilk sırasında yer aldı.

En düşük kira gelirine sahip bölgelerden Kartal'da üst fiyat segmentinde 14.35 dolar, Pendik ise alt fiyat segmentinde 6.72 dolar fiyat klse öne çıktı.