Konut Haberleri
03 Mayıs 2019 17:32 Son Güncelleme: 03 Mayıs 2019 18:12

İstanbul'da konutta yeni gözde Kartal

Türkiye’nin önde gelen müteahhitlik şirketlerinin büyük bir yarışa girdiği Kartal, son yıllarda değerine değer kattı. Bölgede ulaşım projelerinin de etkisiyle değer artışı yüzde 40’ları buldu.

İstanbul'da konutta yeni gözde Kartal

İstanbul'da 90'lı yıllarda fabrikalar bölgesi olarak bilinen Kartal, bugün Türkiye’nin en önemli müteahhitlik şirketlerinin de gözdesi geldi. Teknik Yapı'dan Rönesans'a, DKY'den AND Gayrimenkul'e, Dağ Mühendislik'ten Dap Yapı'ya kadar onlarca şirketin birbiri ile yarıştığı bölgede 1+0'dan 6+1'e kadar değişik konut tipleri müşterilerini beklemeye başladı.

Kartal’ın gelişiminde bölgeye yapılan ulaşım projeleri de büyük rolü oldu.

DÖRT YILDA YÜZDE 40 DEĞER KAZANDI

Kartal’da 2012'de devreye giren Kadıköy-Kartal metrosu ve geçtiğimiz günlerde açılan Marmaray hattıyla ulaşımı çok daha güçlü ve konforlu bir hale geldi. Gerek markalı projeler, gerekse ulaşım imkanlarının kolaylaştırılması ile bölgede konut fiyatları ise son 4 yılda yaklaşık yüzde 40’a yakın arttı.

Ortalama konut metrekare fiyatının 3 bin 467 lira olduğu ilçede, ortalama konut fiyatı 381 bin 370 lira, geri dönüş süresi ise 25 yıl olarak kayıtlara geçti.