Konut Haberleri
11 Şub 2018 11:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:39

İstanbul’da konut fiyatları ne kadar yükseldi?

Konut fiyatlarında geçtiğimiz yıl yüzde 13 oranında bir yükselme oldu. Ancak yüzde 12’yi bulan enflasyon nedeniyle bu yıl konut yatırımcısının yüzü pek gülmedi. İstanbul’da konut fiyatlarının en çok arttığı ilçe ise Kanal İstanbul ve havalimanının etkisiyle Arnavutköy oldu.

İstanbul’da konut fiyatları ne kadar yükseldi?
İnşaat sektörü 2017 yılını rekorla kapatsa da fiyat artış oranları yatırımcının yüzünü pek güldürmedi. İstanbul’da geçtiğimiz yıl konut fiyatları yaklaşık yüzde 13 oranında yükseldi. Fakat enflasyonun yüzde 12’yi bulması nedeniyle konuta yatırım yapan geçtiğimiz yıl pek de kazançlı bir yılı geride bırakamadı.


ARNAVUTKÖY FARK YARATTI 




İstanbul’da konut fiyatlarının en çok arttığı ilçelerin başında ise Arnavutköy geldi. Kanal İstanbul, 3.Havalimanı gibi projelere oldukça yakın bir lokasyonda bulunan Arnavutköy’de fiyatlar neredeyse yüzde 50 oranında yükseldi. Arnavutköy’ü sırasıyla yüzde 24 ile Çatalca, yüzde 21 ile Gaziosmapaşa ve Silivri izledi. Şile, Tuzla, Beyoğlu, Esenler ve Büyükçekmece’deki artış oranı da yüzde 10’un üstünde seyretti.  Gaziosmanpaşa'daki artış kentsel dönüşüm bazlı olurken, Şile'deki artışta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün etkisi büyük oldu. 


UZAK İLÇELER İYİ PRİM YAPTI





İstanbul’da konut fiyatlarının İstanbul’un kenar ve merkez sayılabilecek bölgelerine uzak ilçelerde daha hızlı yükselmesi ise araştırmanın dikkat çeken sonuçlarından biri olarak kayıtlara geçti.