Konut Haberleri
02 Ara 2015 18:07 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:52

İstanbul'da kar yağışı için tarih belli oldu

Kar yağışı Bolu ve Ankara'da yolları kapattı. Peki, İstanbul'a ne zaman kar yağacak?

İstanbul'da kar yağışı için tarih belli oldu
Kar yağışı bugün itibariyle Bolu ve Ankara'da iyiden iyiye hayatı zorlamaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugünden itibaren ve hafta sonunda yurdun iç ve doğu kesimlerinde (Karadeniz ve Akdeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ile Doğu Anadolu) meydana gelen kar yağışlarının ardından, hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması ve sıfırın altına düşmesiyle birlikte yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı yaşanabileceğini bildirdi.

İstanbul'a 10 Aralık'ta yağacak

Olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. İstanbul'da sıcaklığın düşmesiyle birlikte 10 Aralık'ta kar yağışının görülebileceği açıklandı.

Ankara'da kar sürprizi

Başkentliler dün sabah kar sürpriziyle karşılaştı. Ankara'da erken saatlerde başlayan kar yağışı öğlene doğru etkisini artırdı. Meteoroloji sürücüleri kazalara karşı uyardı. İstanbul-Ankara seferini yapan yolcu uçağı Samsun'a zorunlu iniş yaptı. Sivas'ta kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken Kayseri, Nevşehir, Yozgat ve Kırıkkale de beyaza büründü.

Zonguldak'ta dolu yağdı

Bolu'da kar yağışı D-100 Karayolunun Bolu Dağı kesiminde etkili oluyor. Karayolları ekipleri karla mücadele çalışmasını sürdürüyor.Kar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Bolu Dağı'nın Düzce kesiminde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Zonguldak'ta fındık büyüklüğünde yağan dolu, kenti beyaza bürüdü. Sakarya, Kastamonu ve Tokat'ta etkili olan yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi.

Erzincan'da 28 köy yolu kapandı

Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini artırırken, gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan ve Kars'ta eksi 8 derece olarak ölçüldü. Bölgede kar yağışının ardından hava sıcaklığı gündüz saatlerinde de sıfırın altına düştü. 4 noktasına çığ düşmesi nedeniyle ulaşıma kapanan Van-Bahçesaray yolu, dün sabaha kadar süren çalışmayla açıldı. Tunceli'de 29, Erzincan'da 28 köy yolu ulaşıma kapandı.