Konut Haberleri
26 Eyl 2019 16:56 Son Güncelleme: 26 Eyl 2019 17:03

İstanbul'da 5.8 büyüklüğünde deprem

Saat 14:00 sıralarında İstanbul genelinde hissedilen bir deprem oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) büyüklüğünü 5.8 olarak açıkladığı depremin ardından, 15 tane daha artçı deprem hissedildi. İstanbul Valiliği, okulların tatil edildiğini duyurdu.

İstanbul'da 5.8 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da saat 14:00 sıralarında şehir genelinde hissedilen bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi, Silivri açıklarında gerçekleşen depremin büyüklüğünü ilk dakikalarda 5.7 olarak açıkladı. 

Daha sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada ise depremin büyüklüğü 5.8 olarak duyuruldu. Açıklamada, depremin 7 kilometre derinlikte olduğu ifade edildi.

 

Depremin ardından yaşanan gelişmeler şöyle:

14:18 - İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Depremin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kişisel Twitter hesabında paylaşımda bulundu. İmamoğlu, depreme dair edindiği bilgileri aktardıktan sonra "Tüm bölgeye geçmiş olsun, AKOM teyakkuz halinde, can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi ulaşmış değil" dedi.

14:22 - 28 ARTÇI DEPREM

AFAD, 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 4.1 olmak üzere 15 artçı sarsıntının daha yaşandığını duyurdu. Daha sonra yapılan revizede ise bunların sayısının 28'e yükseldiği belirtildi.

14:25 - AVCILAR'DA CAMİ MİNARESİ ÇÖKTÜ

İstanbul'un Avcılar ilçesinde Merkez Camii'nin minaresinin çöktüğü bildirildi.

14:31 - İSTANBUL VALİLİĞİ: HERHANGİ BİR HASAR İHBARI YAPILMADI

Depreme ilişkin olarak İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada da "Meydana gelen deprem sonrasında saat 14.20 itibariyle ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır" bilgisi verildi.

14:40 - 'BİNALARA GİRMEYİN'​

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, "Deprem Kuzey Anadolu fayında meydana geldi. 4.5-4.6 büyüklüğünde artçılar meydana gelebilir. Binalara girmeyin" diye konuştu.

14:48 - İSTANBUL VE KOCAELİ'DE OKULLAR TATİL

 Şehir genelinde okullarda öğrenciler bahçeye çıkarılırken eğitime yarım gün ara verildi.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, ilk bilgilere göre kentte herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığını açıkladı. İstanbul Valiliği de ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini açıkladı.

15:16 - ​AFAD: ŞİRİNEVLER'DE YAN YATAN BİR BİNA TAHLİYE EDİLDİ

Saat 15:15 sıralarında AFAD yeni bir açıklama yaptı ve Şirinevler'de yan yatan bir binanın tahliye edildiğini duyurdu. AFAD açıklamasında, Sultangazi ve Eyüo'te iki binada hasar oluştuğu da duyuruldu.

 

 

ETİKETLER
#istanbul #deprem