Konut Haberleri
24 Ağu 2014 13:37 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:43

İstanbul'da 1 milyon konut her an çökebilir...

“Kentsel Vizyon Platformu” Marmara Depremi’nin 15. Yılında yeni bir çağrı ile 39 Kent 1 İstanbul programını başlattı.

İstanbul'da 1 milyon konut her an çökebilir...
Kentsel Vizyon PlatformuMarmara Depremi’nin 15. Yılında yeni bir çağrı ile 39 Kent 1 İstanbul programını başlattı. Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur ve Kentsel Strateji Kurucu Ortağı Şehir Planlamacısı F. Faruk Göksu tarafından 17 Ağustos 2013 tarihinde kurulan Kentsel Vizyon Platformu İstanbul üzerinde yapmış olduğu çalışmaları basına aktardı.
Göksu, özellikle İstanbul için depremin çok önemli olduğunu, 17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan büyük deprem sonrası İstanbul’da depreme karşı konutların ivedilikle gözden geçirilmesi ve gerekenlerin yapılmasının önem taşıdığını belirtti.
İstanbul’daki Çürük Konut Sayısı 1 Milyona Ulaştı
Faruk Göksu yaptığı açıklamada İstanbul’da 4 milyon konutun bulunduğunu ve bu konutların yüzde 13’ünün yüksek risk, yüzde 13’ünün de risk olarak tanımlandığını, herhangi bir deprem olduğunda yaklaşık olarak 1 milyon konutun kendiliğinden çökme ihtimalinin bulunduğunu belirtti.
Son zamanlarda şehirlerimizde yaşanan ani bina çökmelerinin bunların bir habercisi olarak algılamamız gerektiğini vurgulayan Göksu, Türkiye’nin bu konuda artık kaybedecek zamanının kalmadığını, devlet yetkililerinin, bakanlıkların, belediyelerin özel sektörün ve tüm vatandaşların bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesi ve günlük polemiklerden uzak durularak yapıların yenilenmesi için bir an önce gerekenlerin yapılmasının gerektiğini sözlerine ekledi.
A. Faruk Göksu Avrupa’da kişi başına düşen yeşil alanın 20 ile 40 metrekare arasında olmasına rağmen Türkiye’de bu oranın bir metrekareye bile ulaşmamasının çok ciddi sorunlar yaratacağını ve bu konuda çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.