Konut Haberleri
08 Eki 2015 12:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:33

İstanbul'a yeni yol müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 79,3 kilometrelik mevcut bisiklet yoluna 1050 kilometre daha eklemek için çalışmalara başladı

İstanbul'a yeni yol müjdesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),  bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla kent genelindeki bisiklet yollarına yenilerini eklemek için harekete geçti. Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerinde oldukça yaygın olan bisiklet kullanımının Türkiye'de de artırılması için teşvik çalışmaları yapmaya hazırlanan İBB, İstanbul'daki trafik sorununun çözümünün yanı sıra sağlıklı yaşam açısından da ciddi öneme sahiip olan bisiklet kullanımının artırmakçin 79,3 kilometrelik mevcut bisiklet yoluna  1050 kilometre daha eklemeyi hedefleniyor.

Avrupa'da yılda yaklaşık 18 milyon 750 bin bisiklet satılırken Türkiye'de bu rakam sadece 1,3 milyon civarında olduğu tahmin edilirken bisiklet kulalnımının artması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 1 Ekim 2015 tarihinde lanse edilen  "Daha Sağlıklı Bir Türkiye İçin 1 Milyon Bisiklet" kampanyasının ardından bisiklet yollarındaki eksiklik de gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediyelere bisiklet yolu eksiklerinin giderilmesi için talimat vermesi ile söz konusu çalışmalar da hız kazandı.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi İSPARK da bisiklet kullanımının yaygınlaştırmak amacıyla, Kadıköy-Kartal sahil şeridindeki 10 istasyonda, 100 bisikletle İstanbullulara hizmet veren Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi'ni (İSBİKE) hayata geçirdi. Bu sistem sayesinde vatandaşlar İSBİKE istasyonlarından bisiklet kiralayabiliyor.