Turizm
27 Eyl 2015 09:46 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:28

İstanbul'a lüks otel...

İstanbul Maltepe'deki arazide 350 odalı Elite World Asia Otel'in inşaatına başlandı...

İstanbul'a lüks otel...
Geçtiğimiz yılı ve 2015 yılını yatırım yılı olarak kabul eden 'Elite World Otelleri Zinciri' yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. Arsa payı dahil toplam 490 milyon dolarlık yatırımla dört yılda beş otel açmayı planlayan zincir, plan dahilindeki ilk resort yatırımını Marmaris'te gerçekleştirdi. Haziran ayında hizmet vermeye başlayan Elite VVorld Marmaris Otel, 93 odada 186 yatak kapasitesiyle 16 yaş üzeri konuklarına "tam pansiyon+" konseptiyle hizmet vermeye başladı.

Elite World otelleri zinciri, önümüzdeki üç yıl içerisinde otel sayısını dokuza çıkaracak. Elite World Otelleri Genel Müdürü Ünsal Şinik, "Marmaris Otel'in ardından dört yeni otel daha açmayı planlıyoruz. 2014 yılında çalışmalarına başladığımız, 120 milyon dolar yatırım yaptığımız İstanbul Basın Ekspress yolundaki Elite World Europe, grubun en büyük kapasiteye sahip tesisi olacak.

Toplam 401 odalı bir kongre oteli olan otel 1 Mayıs 2016'da hizmete girecek. Ayrıca bu yaz İstanbul Maltepe'deki arazimizde 350 odalı Elite World Asia Otel'in inşaatına başlıyoruz. 115 milyon dolarlık bir yatırım olan bu tesis 2017 yılında açılacak" dedi. Yüzlerini yurtdışına çevirdiklerini belirten Şinik yurtdışı yatırımlarını ise şöyle özetledi: "Geleceğinin çok parlak olduğuna inandığımız St. petersburg'da geçen yıl iki arazi almıştık. Biri beş, diğeri dört yıldızlı olmak üzere iki otelin çalışmalarına başladık. Açılışları 2018'in ilk yarısında olacak. St. Petersburg'daki 700 odalı beş yıldızlı Elite VVorld St. Petersburg Moskovsky 145 milyon dolar, 180 odalı dört yıldızlı Elite VVorld St. Petersburg ise 85 milyon dolar yatırımla hayata geçecek. Litvanya'nın Vilnius kentini de odağımıza aldık. Bundan sonra ise Berlin, Münih,Viyana veya Budapeşte şehirlerinden birini seçeceğiz."

Para