Güncel
02 Mar 2021 08:31 Son Güncelleme: 02 Mar 2021 08:59

İstanbul'a iki raylı sistem hattı daha geliyor! Bakan o yerleri açıkladı

İstanbul'a iki yeni raylı sistem hattı daha yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, raylı sistem hatlarının hangi semtler arasında inşa edileceğini açıkladı.

İstanbul'a iki raylı sistem hattı daha geliyor! Bakan o yerleri açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul’a, Altunizade-Çamlıca ve Kazlıçeşme-Sirkeci hatları olmak üzere iki raylı sistem hattı daha kazandıracaklarını bildirdi.

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nda 2 yeni tünel açma makinesinin (TBM) kazıya başlaması törenine katılan Karaismailoğlu, burada yaptığı konuşmada, İstanbul’da birbiri ardına hayata geçirilen dev projelerin kenti ve ülkeyi parlak bir geleceğe hazırladığını söyledi. Karaismailoğlu, dün İstanbul Havalimanı-Halkalı metro hattının Olimpiyatköy-Halkalı kesimindeki tünele ilk kazmayı vurduklarını anlattı.

YIL SONUNDA HALKALI

Karaismailoğlu, başlayacakları kazı çalışmalarında toplam 11 bin 800 metre ilerleyerek yıl sonunda Halkalı istasyonuna ulaşmayı planladıklarını kaydetti:

"Marmaray Halkalı istasyonu ile başlayan yüzde 55’lik ilerleme kaydettiğimiz 31,5 kilometrelik bu hatta Marmaray, Halkalı, Olimpiyatköy, Kayaşehir, Fenertepe, Avnavutköy-2, Arnavutköy-1 ve İstanbul Havalimanı istasyonları yer alıyor. Halkalı-havalimanı hattımız Halkalı istasyonundan Marmaray banliyo hattına, Olimpiyatköy ve Kayaşehir istasyonlarında Kayaşehir- Kirazlı-Otogar-Yenikapı metrosuna, havaalanından da İstanbul Havalimanı-Gayrettepe hattına bağlanacaktır” 

TOPLAM 146 KİLOMETRE 

Bakan Karaismailoğlu, bu hatların tamamlanması ile Kağıthane ve Kemerburgaz’dan Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece’ye de metro bağlantılarının sağlanmış olacağını kaydetti:

“Böylece Gebze’den Halkalı’ya uzanan Marmaray hattının devamında Halkalı-İstanbul Havalimanı ve İstanbul Havalimanı-Gayrettepe hatları ile toplamda yaklaşık 146 kilometrelik, İstanbul’u çepeçevre saran bir raylı sistem hattı tamamlanmış olacaktır”

 

Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro hattını 2021 sonunda, İstanbul Havalimanı-Halkalı hattını ise 2022 sonunda tamamlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.