Ulaşım
08 Şub 2021 14:19 Son Güncelleme: 12 Şub 2021 21:34

İstanbul'a 'Hızray' geliyor... Beylikdüzü Pendik arasında ulaşım 1 saate iniyor

Megakent İstanbul'un iki uç noktasındaki ilçeler olan Beylikdüzü ve Pendik arasındaki ulaşım 1 saate iniyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'a kurulacak olan HIZRAY sistemini açıkladı. İhale tarihlerini de duyuran İmamoğlu, 72 kilometrelik sistemin detaylarını anlattı.

İstanbul'a 'Hızray' geliyor... Beylikdüzü Pendik arasında ulaşım 1 saate iniyor

İstanbul'a HIZRAY geliyor Beylikdüzü Pendik arası 1 saate iniyor. Sahibaha Gökçen Havalimanı ile Beylikdüzü arasındaki 72 kilometrelik HIZRAY sistemini İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıkladı. 

HIZRAY adı verilen yeni metro hattının bu yıl içinde ihale edileceğini anlatan İmamoğlu, İstanbullulara rahat ulaşımın müjdesi verdi. 

Mega kent İstanbul'a iki yeni metro hattı daha planlanıyor. Yeni hat; İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna, Beylikdüzü'nden Pendik'e kadar 72 kilometre boyunca uzanacak.

Bu sene ihalesi yapılması planlanan HIZRAY adı verilen yeni metro hattı ile iki mesafe arası yaklaşık olarak 1 saate düşecek. Hattaki hız ise saatte 70-80 kilometreye ulaşacak. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) "Raylı Sistemlerde Büyük Hamle" toplantısı gerçekleştirdi. Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda açıklamalar yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'un toplu taşıma sisteminin ana omurgası, raylı sistemler olmak zorundadır" diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının tamamlayacağı 91,5 kilometrelik hatlarla birlikte, İstanbul'un raylı sistem ağı, 424,85 kilometreye ulaşmış olacak. 2024 -2029 arasında projelerini hazırladığımız yeni hatlarla birlikte, toplam ağımız 622,15 kilometreye çıkacak" dedi.

İmamoğlu Beylikdüzü – Esenyurt – Sefaköy – İncirli Metro Hattı için de bu yıl ihaleye çıkılacağını dile getirdi.

Ayrıca Rumeli Hisarı- Aşiyan füniküler hattı bu sene içerisinde açılacak. İTÜ - İstinye, Altunizade - Beylerbeyi arasına 2 yeni füniküler hattı yapılacak.