Konut Haberleri
05 Tem 2016 10:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:28

İstanbul'a bayram sürprizi! Yağmur sel oldu

İstanbul bayrama yağmurlu girdi. İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle D-100 Karayolu Merter mevkii su altında kaldı. Göle dönen yolda çok sayıda araç yolda kaldı.

İstanbul'a bayram sürprizi! Yağmur sel oldu
İstanbul’da saat 07.30 sıralarında aniden sağanak yağmur başladı. Yaklaşık yarım saat süren sağanak sokakları göle çevirdi, yolları sel aldı. Eyüp Sultan Camii çevresinde bayram namazının hemen ardından sel nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

İstanbul’da etkili olan  sağanak yağış nedeniyle D-100 Karayolu Merter mevkii su altında kaldı. Göle dönen yolda çok sayıda araç mahsur kaldı. Araçlar güçlükle ilerlerken trafik çift yönlü olarak durma noktasına geldi. Kartal, Pendik, Kağıthane, Bağcılar, Güngören, Bayrampaşa ve  Bahçelievler'de bazı caddelerde yollarda oluşan su birikintileri, trafiği olumsuz  etkiledi. Bazı araçların yolda kaldığı görüldü.

Bu arada, Bayrampaşa metro istasyonunun girişi de yağış dolayısıyla su  altında kaldı. Vatandaşlar metroyu bir süre kullanamadı. Metronun, su baskını nedeniyle geçici süre Merter istasyonunda  durmadan yoluna devam ettiği öğrenildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada gök gürültülü kuvvetli sağanak yağmurun öğle saatlerine kadar etkili olacağını belirtti.Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tekirdağ'ın doğu ilçeleri, İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde öğle saatlerine kadar kuvvetli yağış beklendiğini duyurarak, yağış sonrası oluşabilecek olumsuzluklara karşı ise vatandaşlara uyarıda bulundu.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Balıkesir, Bursa ve Diyarbakır çevreleri ile Çanakkale'nin doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz kıyıları ile Tekirdağ'ın doğu ilçeleri, İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normallerinin civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

 
ETİKETLER
#yağmur