Konut Haberleri
15 Nis 2015 11:18 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:34

İstanbul trafiği bu yollarla rahatlayacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan proje ile İstinye-Çubuklu ve Mudanya-Büyükçekmece arasında iki yeni deniz hattı açılacak..

İstanbul trafiği bu yollarla rahatlayacak
İstanbul trafiğini deniz ulaşımı sayesinde rahatlatmayı planlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı,  İstinye - Çubuklu Deniz Hattı ile Mudanya - Büyuükçekmece Deniz Hattı olmak üzeere iki yeni deniz hattı açmayk için çalışmalara başlıyor.

Ulaştırma Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle birlikte yürüttüğü proje kapsamında projenin yer tahsis işlemleri için Milli emlak Genel Müdürlüğü'yle görüşme yürütülüyor.

Mayıs ayında açılması planlanan İstinye Çubuklu Deniz Hattı ilk etapta Levent, Maslak, Sanayi Mahallesi ve ikinci köprünün trafiğini rahatlatacak. Şehir Hatları tarafından işletilecek olan hattan günde 10 bin aracın geçeceği öngörülüyor.

Ağır vasıtaların kullanamayacağı bu hat sayesinde Anadolu yakasının kuzeyinde ve Avrupa yakasının güneyinde yaşayan vatandaşlar Boğaz trafiğine girmeden sadece deniz yoluyla karşı yakaya geçebilecek. Ayrıca bu güzergahta yayalar için İETT ring hatları konulacak ve deniz hattı metroya bağlanacak.