Konut Haberleri
21 Şub 2016 11:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:05

İstanbul trafiği 2019'da rahatlayacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'un trafik çilesine son vermek için geliştirdikleri projeleri 2019 yılına dek yetiştirmeyi planlıyor.

İstanbul trafiği 2019'da rahatlayacak
İstanbul'un trafik sorunu için geliştirilen ulaşım projeleri devam ediyor. İstanbul'da yapımı devam eden Avrasya Tüp Geçişi, Üçüncü Köprü, Üçüncü Havalimanı ve Marmaray'a bağlatılı olarak devam eden metro çalışmaları, raylı sistemler ve kültür merkezleri gibi projelerin 2019 yılına yetiştirilmesi planlanıyor.

İstanbul'daki mega projelerin hızlandırılması için özel bir yol haritası oluşturuluyor. 2019 seçimlerine güçlü bir şekilde hazırlanmak isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehirde devam eden ve gelecekte gerçekleşmesi planlanan projeleri değerlendirmek üzere ilçe belediyeleriyle bir araya geldi. İlçe belediyelerinin talepleri ve yapılması istenilen çalışmalar için bir eylem planı oluşturuluyor.

Meydan düzenleme, karayolu, raylı sistemler, teleferik, kültür merkezleri ve spor salonlarının yapımı için Büyükşehir Belediyesi'nin kaynaklarının kullanılacağı belirtildi. Önemli yatırımlarının çoğunun ise 2019 yılında hizmete sokulması hedefleniyor.

2018 yılında bitecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Üçüncü Havalimanı ile ilgili bir açıklama yaparak, "Yeni havalimanı ile ilgili bir endişeniz olmasın. Orada daha geniş imkanlarla, daha fazla iş imkanıyla var olmaya devam edeceksiniz. Üçüncü havalimanındaki çalışmalar planladığımız şekilde iyi gidiyor. Hatta biraz da planladığımızın önünde diyebilirim. 90 milyon kapasiteli ilk bölümü, 2018 yılının ilk çeyreğinde açılmış olacak" dedi. Yıldırım, üçüncü köprü bağlantı yollarının ihalesinin ise firmaların talebi doğrultusunda 2 ay kadar ertelendiğini açıkladı.

Kanal İstanbul'da revize

Türkiye'nin önemli ulaşım projelerinden olan Kanal İstanbul için İstanbul'un 100 binlik planlarında revize yapılıyor. 100 binlik plan çalışmalarının haziran ayında tamamlanması planlanıyor. Ardından etüd ve saha çalışmaları için yıl sonuna kadar ihaleye çıkılması bekleniyor.

Birçok bakanlık ve devlet kurumunun birlikte çalışıyor. Ekipler İstanbul'un mega projeleri için yeni stratejiler geliştiriyor.