Konut Haberleri
18 Haz 2014 12:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:16

İstanbul kuzeye göç edecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un deprem riski taşıyan bölgelerinin, şehrin üçüncü havalimanı kesiminde yapılacak yerleşkelere yönlendirileceğini söyledi

İstanbul kuzeye göç edecek
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, deprem riski taşıyan alanlardaki yaşamın üçüncü havalimanı bölgesine taşınacağını söyledi. Bu bölgenin yüzde 50'sinin orman alanı olduğunu belirten Topbaş, orman alanlarına zarar vermeden yeni bir yerleşke oluşturulacağına değindi.

Sabah Gazetesi'nden Şaban Arslan'ın sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un deprem riski taşıyan semtlerinin üçüncü havalimanı bölgesinde inşa edilecek yeni yerleşkelere tahliye edileceğini söyledi.

Tahliye edilen bölgelerin en az yüzde 50'sinin yeşil alana dönüştürüleceğini belirterek: "Başbakanımız, bazı bölgelerin ciddi park olacağını ilan etti. Tabii bu zorlamayla değil. Çok kaliteli yapılar olacak. Havvalanı var, Kanal İstanbul var." şeklinde konuştu.

Şaban Arslan'ın Kanal İstanbul projesindeki tapulu arazilerin durumu ile ilgili sorusuna da, "Bölgede yeni bir düzenleme geriyor." şeklinde yanıt veren Topbaş, bu bölgelerde yaşayan insanları mağdur etmeden, TOKİ veya Emlak Konut vasıtasıyla daha sağlıklı ve düzgün bir yapılaşma sürecine muhatap etmeye gayret göstereceklerini söyledi.