Konut Haberleri
20 Nis 2016 11:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:14

İstanbul-İzmir Otoyolu için yarın büyük gün

Yalova Altınova- Orhangazi Karsak Kavşağı arasındaki 42 kilometrelik bölüm 21 Nisan'da hizmete açılacak.

İstanbul-İzmir Otoyolu için yarın büyük gün
Ulaşım adına çok önemli projelerin gerçekleştiği ülkemizde karayollarına yapılan yatırımlar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. İstanbul – İzmir arasını ciddi mesafede kısaltacak olan otoyolun 42 KM’lik bölümü yarın trafiğe açılıyor.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, proje adı Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun Gebze Orhangazi kesimi, Altınova kavşağı ve Orhangazi Bursa kesimi başlangıcı olan Karsak kavşağının trafiğe açılmasına onay verdi.

21 Nisan’da trafiğe açılacak

Ekonomi Bakanlığı'nın 16 Nisan'da yayınlanan Resmi Gazete'deki ilanda belirtilen bölgelerin, 21 Nisan Perşembe gününden itibaren trafiğe açılacağını belirtti.

Resmi Gazete'de, otoyolun belirlenen kesimlerinde uygulanacak kurallar da sıralandı. Yolda otobanlardaki hız ve kurallar aynen geçerli olurken, Samanlı Tüneli'nden tehlikeli madde taşıyan araçların geçişine izin verilmeyeceği açıklandı.

Uzun tüneller yer alıyor

42 kilometrelik Altınova-Karsak Kavşağı arasındaki otoyolda 4 kavşak bölgesi, 3 bin 500 metrelik iki tüp şeklindeki, Türkiye'deki otoyollar içerisinde en geniş ve en uzun tüneli yer alıyor.

Ocak ayında tamamlanan, ancak Bakanlığın onayını bekleyen otoyolun açılmasıyla Bursa'dan İstanbul istikametine seyahat eden araçlar, Orhangazi ve Yalova'yı görmeden Samanlı Dağlarının altından direk Altınova'ya ulaşacak.