Gündem
25 Ara 2023 16:09 Son Güncelleme: 25 Ara 2023 16:11

İstanbul Havalimanı’nda ‘gizemli’ kayıp! KKTC polisi bu işin neresinde?

Rusya’da birçok suçtan sabıkası bulunan ve İnterpol tarafından aranan Viktor Panyushin, KKTC polisi tarafından Türkiye’ye iade edilmek üzere getirildiği İstanbul Havalimanı’nda ‘kaybedildi’. Viktor Panyushin’un iade sürecinde yaşananlar ise ‘kaçırıldı mı’ sorusunu akıllara getirdi.

İstanbul Havalimanı’nda ‘gizemli’ kayıp! KKTC polisi bu işin neresinde?

Rusya’da cinayet dahil birçok ağır suçtan sabıkası bulunan ve İnterpol tarafından aranan ‘Vitya Pan’ lakaplı Viktor Panyushin, geçtiğimiz yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bir otele giriş yaparken ‘sahte evrak’ suçlamasıyla gözaltına alındı.

‘SAHTE EVRAK’ SUÇLAMASI ASILSIZ ÇIKTI

Ukrayna’da başlayan savaş sonrası Rus kimliğinden vazgeçen ve pasaportunu iptal eden Viktor Panyushin, KKTC polisine verdiği ifadede, tanık koruma programı kapsamında Ukrayna tarafından kendisine pasaport verildiğini ve tanınmaması için bazı kimlik bilgilerinin değiştirildiğini dile getirmesine rağmen ‘sahte evrak’tan tutuklandı.

SERBEST BIRAKILDI: KKTC POLİSİ EŞLİĞİNDE TÜRKİYE’YE GÖNDERİLDİ!

Yaklaşık bir buçuk yıldır Merkezi Cezaevi’nde ‘sahte evrak’tan hapis yatan Viktor Panyushin’in pasaportunun sahte olmadığı ortaya çıktı.

8 Aralık 2023’te çıkarıldığı mahkemede “yasadışı göçmen” ilan edilerek, ülkeden “ihraç” edilmek üzere serbest bırakıldı ve KKTC polislerinin eşliğinde Türkiye’ye gönderildi.

AVUKATINA İZİN VERİLMEDİ, TEHDİTLER EDİLDİ

İstanbul Havalimanı’na iniş yapan Panyushin’in avukatları, yanındaki KKTC polisleri tarafından zorla uzaklaştırıldı, tehditlere maruz kaldı. Sonrasında ise aniden ‘ortadan kayboldu’.

NEREYE GÖTÜRÜLDÜ, KİMLERE TESLİM EDİLDİ?

Ukrayna vatandaşı olan ve Rusya’ya iadesi mümkün olmayan Viktor Panyushin’in kimlere teslim edildiği, nereye götürüldüğü veya hangi şartlar altında tutulduğu bilinmiyor. Konu ile ilgili avukatlarına da herhangi bir bilgi verilmediği ortaya çıktı.

En son Pasaport Kontrol öncesi bekleme salonunda görüntülenen Viktor Panyushin’in nasıl kaybolduğu da muamma…

YETKİLİLERİN AĞZINI BIÇAK AÇMIYOR

KKTC polisi ise konu ile ilgili sorulara cevapsız kalmakla yetiniyor. Türkiye’ye girişi yapılmayan Panyushin’in para karşılığı başka bir ülkeye teslim edildiği tahmin ediliyor. Buna dair KKTC yetkililerinin ise ağzını bıçak açmıyor.