Konut Haberleri
23 Haz 2020 11:26 Son Güncelleme: 23 Haz 2020 11:30

İstanbul en değerli arazisine ne yapılacak?

İstanbul’un en değerli lokasyonlarından birinde yer alan ve Atatürk Havalimanı’na komşu olan ‘Şükrü Balcı Polis Eğitim Merkezi’ arazisine ne olacağı belli oldu. Arazinin sahibi olan Emlak Konut GYO, bu alanda değeri 1,5 milyar lirayı bulacak 180 komut ve 60 villalık bir proje yapacak.

İstanbul en değerli arazisine ne yapılacak?

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre  İstanbul’un en değerli lokasyonlarından birinde yer alan ‘Şükrü Balcı Polis Eğitim Merkezi’ arazisinin akıbeti belli oldu. Atatürk Havalimanı’na komşu, Bakırköy ilçesi Yeşilköy Mahallesi’ndeki arsa 2 defa gelir paylaşım modeliyle mülk sahibi Emlak Konut GYO tarafından ihaleye çıkmış, her iki ihale de istenen değeri bulmadığı gerekçesiyle iptal edilmişti. Bir dönem inşaat firmalarının kıyasıya yarıştığı alan için son sözü arsa sahibi Emlak Konut GYO söyledi.

Emlak Konut GYO’nun bu arsa için yaptırdığı değerleme raporu ocak ayında Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda paylaşıldı. Rapora göre proje tamamlandığında değeri 1 milyar 456 milyon lirayı bulacak. Bölgedeki diğer arsa ve projelerle kıyaslamalara da yer verilen rapora göre projede dükkanlarda metrekare fiyatı ortalama 25 bin lira, konutlarda 18 bin lira olacak. İptal edilen ihale ilanlarında yer alan bilgilere göre de arazinin 46 bin metrekaresi ticaret ve konut, 7 bin metrekaresi özel eğitim tesisi alanı, 15 bin metrekaresi park olarak ayrıldı. 68 bin metrekarelik arsaya 53 bin metrekare inşaat yapılacak. Yükseklik sınırı kota bağlı olarak 3 ve 4 kat olarak kademelendirilecek.