Konut Haberleri
11 Mar 2017 12:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:03

İstanbul-Edirne arası 45 dakikaya inecek!

Edirne'ye yapılması planlanan hızlı tren projesi 2020 yılında hizmete girecek... Edirne-İstanbul arası 45 dakikaya düşecek.

İstanbul-Edirne arası 45 dakikaya inecek!
Yurdun birçok bölgesinde kullanılmaya başlanan ve şehirler arası yolculuklarda da hem mesafeyi hem de yolculuk süresini kısaltan hızlı tren projeleri devam ediyor...

İstanbul-Ankara arasına yapılan hızlı tren projesinden sonra İstanbul-Edirne arasındaki mesafe de kısalacak.

Edirne Valisi Günay Özdemir, 3 yıl sonra hızlı trenin hizmete başlamasıyla Edirne-İstanbul arası yolculukların 1 saatten az bir süreye ineceğini belirtti ve ekledi, "Tarihteki İpek Yolu güzergahları ve ekonomik anlamdaki güzergahlara bakıldığında, Edirne hem hızlı trenle hem de diğer ulaşım araçlarıyla, üçüncü köprünün yapılmasından sonra çok daha dünyayla entegre olmuş şehir olacak." 

Edirne'nin tarihsel anlamda da medeniyetlerin dünyaya yayıldığı bir merkez olduğunu belirten Özdemir, Edirne'nin Osmanlı'nın kurulduğu bütün inanç ve düşüncelerin ortak yaşama biçimi oluşturduğu bir şehir olduğunu ifade etti.

Özdemir, şöyle konuştu:
"Hızlı trenin bu sene içerisinde ihalesi yapılacak. 2020 yılında hizmete girdiğinde İstanbul'a ulaşım 45 dakika veya 1 saate düşecek. Çanakkale Köprüsü yapıldığı zaman, Çanakkale'den İstanbul'a gelen ulaşımın yine Keşan-Tekirdağ bölgesinden geçerek İstanbul ve İzmir'le böyle bir bağlantımız olacak. Tarihteki İpek Yolu güzergahları ve ekonomik anlamdaki güzergahlara bakıldığında, Edirne hem hızlı trenle hem de diğer ulaşım araçlarıyla, üçüncü köprünün yapılmasından sonra çok daha dünya ile entegre olmuş şehir olacak"