Konut Haberleri
06 Ara 2012 21:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:13

İstanbul 1, İzmir 2. sırada!

İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata, ılıman bir iklime sahip olmasına karşın İzmir'in İstanbul'dan sonra en fazla doğalgaz tüketen il olduğunu söyledi.

İstanbul 1, İzmir 2. sırada!

İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata, ılıman bir iklime sahip olmasına karşın İzmir'in İstanbul'dan sonra en fazla doğalgaz tüketen il olduğunu söyledi.


Yandımata, 2005 yılında yapılan doğalgaz dağıtım ihalesi sırasında iklimi nedeniyle ''İzmir'de doğalgaz satmanın mümkün olmadığını''n düşünüldüğünü belirtti.

Kentte doğalgaz dağıtım yatırımları kapsamında 825 bin konuta ulaştıklarını, abone sayısında da hızlı bir artış gözlendiğini dile getiren Yandımata, kentte toplam abone sayısının 380 bin 820'ye ulaştığı bilgisini verdi.

Kentin ılıman iklimine sahip olmasına karşın Türkiye'deki doğalgaz tüketiminde ikinci sırada olduğunu vurgulayan Yandımata, şunları söyledi:  ''2,4 milyar metreküp tüketimle İzmir, 3,5 milyar metreküp tüketimin olduğu İstanbul'un ardından ikinci sırada. Bu rakamda sanayi ve ticaret tesislerinin kullanımının belirgin bir etkisi var. Geçen yıl konutlar için 170 milyon metreküp doğalgaz sattık. Bu yıl 220 milyon metreküp satacağımızı düşünüyoruz.