Konut Haberleri
20 Ağu 2016 15:04 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:35

Islah çalışmaları başlatılan Kurbağalıdere'de yaşam başladı

Rengi maviye dönen ve balıkların geldiği Kurbağalıdere'de ıslah çalışmalarının Temmuz 2017'de sona ermesi bekleniyor...

Islah çalışmaları başlatılan Kurbağalıdere'de yaşam başladı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ıslah çalışmaları başlatılan Kurbağalıdere'de yaşam başladı. Saatte bin 200 metreküp temiz deniz suyunun pompalandığı Kurbağalıdere bugün kısmen mavi rengine kavuşurken, kıyıları yavru balıklarla doldu.

Kadıköy'de Yoğurtçu Parkı'nın bulunduğu noktada denize dökülen Kurbağalıdere'de, ıslah çalışmalarının 2017 yılının Temmuz sonuna doğru tamamen bitmiş olması öngörülüyor.

Çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan İBB Başkanı Kadir Topbaş, Kurbağalıdere'de ıslah çalışmalarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde, 1994'ten sonra başladığını ve 10 kilometrelik bölümün ıslah edildiğini söyledi.

Başkan Topbaş, kolektörlerle atık suları almak suretiyle pisliğin dereye akmasını önlemek adına tüneller açtıklarını, imalatın büyük bölümünün bittiğini açıkladı.

Topbaş, "Saatte 1200 metreküp temiz deniz suyu pompaladığımız Kurbağalıdere'de artık hayat başladı. Temiz su, oradaki bakteri ortamını yok edecek, zamanla aktıkça temizlenecek. Temiz su içeri girdikçe, oraya başka pis su atılmayacağı için bir daha kirlenmeyecek ve tertemiz gümüş gibi akan dere haline gelecek. Koku yüzde 90 oranında azaldı. Dereye balıklar geldi. 2017 Temmuz sonuna doğru tamamen Kurbağalıdere'de ıslah çalışmaları bitmiş olacak. Derede artık hiç koku kalmayacak, konutlarla, çevresiyle gayet güzel bir yürüme alanı haline gelecek. Bu devam edecek, bu işin daha başlangıç noktası. Kurbağalıdere artık sıkıntılı süreci geride bırakıyor” dedi.