İmar-Yapı
18 Kas 2013 16:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:40

İskan belgesini almadan ek bedeller ödemeyin!

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Şayet müteahhit konut sattığını iddia ediyorsa iskan belgesi alınıp tüketiciye eksiksiz teslim edilene kadar o konut tüketiciye herhangi bir ek masraf çıkartmamalı" dedi.

İskan belgesini almadan ek bedeller ödemeyin!
Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, bir konutun konut sayılabilmesi için mutlaka iskan belgesinin alınmış olması gerektiğini belirterek, "Şayet müteahhit konut sattığını iddia ediyorsa iskan belgesi alınıp tüketiciye eksiksiz teslim edilene kadar o konut tüketiciye herhangi bir ek masraf çıkartmamalı" dedi. 
 
Ağaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TBMM'de kabul edilen yeni yasada konut alacaklar için getirilen bazı hükümlerin tüketiciler açısından oldukça olumlu olduğunu söyledi. 
 
Yeni yasayla ön ödemeli konut satışı yapacak müteahhitlerin belirli büyüklükteki projeler için Gümrük ve Ticaret Bakanlığından izin almalarını zorunlu kıldığını kaydeden Ağaoğlu, teslim anına kadar tüketiciden tahsil edilecek bedellerin karşılığının sigorta ettirilmesi, banka teminat mektubu verilmesi veya ilgili bakanlığın belirleyeceği başka bir yöntemle teminat altına almak zorunda bıraktığını vurguladı.