Konut Haberleri
20 Kas 2012 12:35 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:12

Isı pay ölçerle kullandığınız kadar ödeyin!

Siemens, merkezi ısınma sistemine sahip tüketicilere, kullandığı enerji kadar ödemek için ısı pay ölçer kullanmayı tavsiye ediyor.

Isı pay ölçerle kullandığınız kadar ödeyin!

Teknolojik mükemmelik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik özellikleriyle öne çıkan Siemens, merkezi ısınma sistemine sahip tüketicilere, kullandığı enerji kadar ödemek için ısı pay ölçer kullanmayı tavsiye ediyor. Siemens, ısı pay ölçer ürününü yüzde 100 güvenli ölçüm taahhütüyle tüketiciye sunuyor.

Türkiye’de enerji tüketimini azaltmak amacıyla merkezi sistemle ısınan konutlarda ısı pay ölçer kullanımı, zorunlu hale getirildi. Yeni yönetmelik sonrası, ev sahibi veya kiracılar ısı pay ölçer kullanarak, tükettikleri kadar enerjininücretini ödeme imkanına sahip olacaklar. Bina teknolojilerinde dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Siemens ısı pay ölçer ürününü % 100 güvenli ölçüm özelliği ile tüketiciye sunuyor.

Kaloriferlerin yanmaya başlamasının ardından konutlarda ısı pay ölçer kullanmak gerektiğini hatırlatan Siemens Bina Teknolojileri Direktörü Levent Yıldırım “Türkiye’de toplam tüketilen enerjinin %30’undan fazlası konutlarda tüketiliyor. Yapılan son araştırmalar, sanayide en az %20, ulaşımda %15, bina ve hizmet sektöründe ise %30 enerji tasarrufu olabileceğini gösteriyor. Bu oranları bir araya getirdiğimizde, 5 milyar dolara ulaşan bir tasarruf potansiyeli olduğu görülüyor. Ayrıca tüketiciler ısı pay ölçer sayesinde sadece kendi kullandıkları miktarı ödeme imkanına kavuşacak” dedi.