Sektörel
25 Haz 2013 15:18 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:29

İş Bankası, 305 satranç sınıfı açacak!

Türkiye İş Bankası, çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı kuruluşlarda 305 satranç sınıfı açacak

İş Bankası, 305 satranç sınıfı açacak!
Türkiye İş Bankası, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Satranç Federasyonu’nun (TSF) gerçekleştirdiği işbirliğine Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı kuruluşlarda 305 satranç sınıfı açarak destek veriyor
 
İş Bankası açıklamasına göre, TSF'nin 2005 yılından bu yana ana sponsorluğunu üstlenen İş Bankası, ülke genelinde satranca verdiği desteği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün (ÇHGM) kuruluşlarında da sürdürecek.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, TSF Başkanı Gülkız Tulay ve İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş'un katılımıyla 22 Haziran'da Gaziantep'te gerçekleşen Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası'nda kamuoyuna duyurulan işbirliği ile Çocuk Hizmetleri'ne bağlı kuruluşlardaki çocukların satranç sporuna yönlendirilmesi için gerekli ortam hazırlanacak.
 
Bu kapsamda çocukların satranç çalışmalarından bedelsiz olarak faydalanması; eğitim kamplarına, bölgesel ve ulusal satranç turnuvalarına katılması planlanıyor. .
 
İş Bankası da bu işbirliğine aralarında Sevgi Evi, Çocuk Evi, Çocuk Yuvası ve Yetiştirme Yurdu, Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'nin bulunduğu Çocuk Hizmetleri'ne bağlı 305 birimde satranç sınıfı açarak, buralara 1.178 satranç takımı hediye ederek destek verecek.
 
Satranç sporuna destek veren İş Bankası, 2005 yılından bu yana Türkiye genelindeki ilköğretim okullarında 7 bin 860 satranç sınıfı açtı. Banka, geçmişte açtığı satranç sınıflarından 400'ünü de 2012 yılında yeniledi.