Sektörel
29 Kas 2012 19:35 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:13

İranlılar Kurtköy için yarışıyor!

Mütekabiliyet Yasası’nın çıkmasının ardından konut yatırımı için İstanbul'a gelen İranlıların tercihi ise Anadolu yakası, özellikle Kartal ve Kurtköy oldu.

İranlılar Kurtköy için yarışıyor!

Mütekabiliyet Yasası’nın çıkmasının ardından yurtdışından yatırımcılar konut sahibi olmak için İstanbul’a akın etti. İranlıların tercihi ise Anadolu yakası, özellikle Kartal ve Kurtköy oldu.

Kurtköy'de Başarır İnşaat'ın yakın zamanda temelini attığı Helenium Wings'e de yoğun ilgi gösteren İranlılar, gruplar halinde projeye akın ediyor. Bir çok İranlı yatırımcıyla ön anlaşma imzalandığını söyleyen Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, Yabancıların daha çok şehrin gürültüsünden uzakta, her şeyin bir arada olduğu projeler istediğini ifade etti.

Başarır, Kurtköy'deki başka projelerin de yabancıların ilgisini çekmeye başladığını vurguladı. Helenium Wings projesinin her tip konut, villa ve çarşıdan oluşacak karma bir proje niteliğinde olduğunu belirten Başarır, projenin yatırım bedelinin ise 40 milyon TL civarında gerçekleşeceğini söyledi. Bugüne kadar bin 500 konut üreten Başarır İnşaat'ın 2011'de 35 milyon lira ciro gerçekleştirdiğini bu rakamın 2012-2013 için ise 120-125 milyon TL arasında hedeflendiğini belirten Başarır, bu yıl Cezayir'de başlayacak 100 dairelik yeni projenin ise 20 milyon dolarlık bir satış beklentisi olduğunu söyledi.