Konut Haberleri
07 Nis 2016 10:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:11

İran'da Türk yatırımcı rüzgarı

Türkiye İhracatçılar Meclisi, 4 bin metrekarelik bir binayı 5 yıllığına kiralayarak, Türk Ticaret Merkezi kurmaya hazırlanıyor.

İran'da Türk yatırımcı rüzgarı
İran'a yönelik yaptırımları kaldıran batı ülkeleri, ihracatçıların rotasını İran'a çevirdi. Ticaret Merkezi kurmaya hazırlanan Türkiye İhracatçılar Meclisi yaklaşık 4 bin metrekarelik bir binayı 5 yıllığına kiraladığını açıkladı.

Ambargonun kalkmasıyla birlikte 40 milyar dolarlık ithalat potansiyeline sahip olan İran'daki merkezin 2 ayda faaliyete geçirilmesi hedefleniyor. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, bu konuda gerekli işlemlerin sürdüğünü belirtti.

60 şirketin yer alması planlanıyor

Hazır giyim, ev tekstili, deri ürünleri, ayakkabı, iklimlendirme ve otomotiv sektörlerinden 60 şirketin yer alacağı ticaret merkezi için başvuruların beklenenin üzerinde olduğunu açıklayan Büyükekşi, "THY, Ziraat Bankası ve Halk Bankası'na da yer tahsis edebiliriz. Ancak merkez şu anki konumu itibarıyla showroom, ofis niteliği taşıyor.

THY ya da bankaların işlem yapabilmesi için binada ticaret yapılması konusunda izin alınması gerekiyor. Çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

Türk Ticaret Merkezleri'nin dünyadaki önemli noktalarda büyüyeceğinin altını çizen Büyükekşi, "Sırada Dubai, ABD, Çin, Japonya ve Avrupa ülkeleri var. Dubai'de bir bina ile ilgili opsiyonlu anlaştık. ABD'de 3-4 yerde, Çin'de ise Şangay ve Guangzhou'da açacağız" dedi.