Konut Haberleri
20 Ara 2017 17:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:36

‘Irak’ı yeniden inşa edeceğiz’

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, son dönemde savaş ve felaketler yüzünden harabeye dönen Irak’la ilgili önemli mesajlar verdi.

‘Irak’ı yeniden inşa edeceğiz’
Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Irak’ı Iraklılarla birlikte yeniden inşa edeceklerini söyledi.  Teymur Otel'de düzenlenen Gaziantep-Irak İş ve Yatırım Forumu'nun açılışında konuşan Şimşek, işbirliği dolu mesajlar verdi.

1980’DEN BERİ HUZUR YOK

Anadolu Ajansı’nın haberine göre,  Bölgenin geleceğini inşa etmeyi konuşmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Şimşek, Iraklı misafirlerin kendisine, 1980'den beri ülkelerinin huzur yüzü görmediğini ve sürekli yıkımla karşı karşıya kaldıklarını söylediklerini aktardı.

YENİDEN MEDENİYET GELECEK

Ortadoğu coğrafyasının sürekli fitne fesatla karşı karşıya bulunduğunu ve bundan en çok Irak'ın muzdarip olduğunu belirten Şimşek, şöyle konuştu: "Dost ve kardeş ülkemiz Irak'ı, barbar terör örgütü DEAŞ'ın defedilmesiyle beraber inanıyorum ki güzel günler bekliyor. Irak, dünyada potansiyeli en yüksel olan ülkedir. Hem genç nüfusa sahip hem de yer altı zenginlikleri çok güçlü olan bir ülke. Iraklı kardeşlerimizle beraber inşallah Irak'ı yeniden inşa edeceğiz. Irak'ın o muhteşem medeniyet dönemine geri gelmesi için iş birliği yapacağız."