Teknoloji
17 Oca 2016 18:38 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:59

iPhone'nunuz size iyi uykular dileyecek!

Kullanıcıların heyecanla beklediği IOS 9.3'ün bazı özellikleri ortaya çıktı. Duyurulan özelliklere göre iPhone gece mesaisi yapacak...

iPhone'nunuz size iyi uykular dileyecek!
IOS'un yeni güncellemesini kullanıcılar merakla bekliyor. IOS 9.3'ün bazı özellikleri ortaya çıktı. En dikkat çeken özelliği ise “gece mesaisi” özelliği oldu. Yani iPhone size iyi uykular diyecek. Peki nasıl, detaylar haberimizde.

Apple uzun süren bir araştırma yaptı. O araştırma sonuçlarına göre de yeni sürüm iOS 9.3 için Night Shift yani gece mesaisi özelliğini ortaya çıkardı. Günümüz teknoloji dünyasında uyurken aklımızı çelecek birçok etken var. Bunun yanında gece telefona bakmak, o ışığın gözümüzü alması ve ışığı kısmak için manuel ayar yapmak ciddi sorun. İşte gece mesaisi özelliği ile iPhone bu derdinizi ortadan kaldıracak.

iPhone ve iPad‘ler cihazın konum belirleme (geolocation) ve dahili saatini kullanacak, böylelikle bulunduğunuz yerde güneşin battığı uyarısını alacak, ekran renklerini saate göre ayarlayacak. Hava kararınca turuncu ve kırmızı tonlar yani geceye uygun renkler ağırlık kazanacak ve mavi, beyaz renkler azaltılacak telefonunuz uykuya uygun moda geçecek.

Apple bu özelliklerin kullanıcıların telefonu kullandıktan hemen sonra uyumasına yardımcı olduğunu söylüyor. Uyumadan önce son bir kez mobil cihazlarına bakanların uyku döngüsünde iphone ve ipad‘lerin artık olumsuz değil de olumlu bir katkısı olacak. Çünkü ekranların parlak ışıklarına uykudan hemen önce bakıldığında uyku döngüsü üzerinde olumsuz etkileri oluyordu.

Night Shift‘i kullanmak için iPhone ve iPad ayarlar menüsünden gece mesaisi özelliğini aktif hale getirmeniz yeterli.
ETİKETLER
#iPhone # ios 9.3